Akce na tento týden: debata se Zaorálkem, digitální revoluce a trénink imaginace

30. 10. 2016 | | Zprávy ze školy Červený

Přestože jsme se rychlostí světla přiblížili k polovině semestru a většina studentů má plnou hlavu průběžných testů, iList přináší pravidelný přehled akcí konaných na půdě Vysoké školy ekonomické (VŠE).

Nezapomeňte také, že byl zahájen předprodej lístků na Reprezentační ples VŠE! Ten se letos ponese v duchu 30. let. Lístky se prodávají POUZE tento týden od 9 do 16:30 (v pátek do 14.00) ve vestibulu budovy Italská vedle zaměstnanecké menzy. Plesat do Velkého sálu Lucerny můžete přijít 30. listopadu.

Pondělí

Cesta úspěšných pořádá První pokročilou fázi imaginace, kterou bude provázet Karel Červený. Po základním tréninku se půjde trochu více do hloubky. Tato akce nebude mít klasický přednáškový střih. Mnohem více půjde o intenzivní trénink, kde se posluchači naučí konkrétní metody a techniky pro práci s představivostí. Akce začíná v 19.30 v NB C.

Úterý

Pravidelný seminář pro studenty, kteří tápou v citacích u odborných akademických textů, pořádá knihovna. Na praktických příkladech se naučíte citovat nejrůznější druhy zdrojů, které nesmí chybět v žádném relevantním seznamu literatury. Akce proběhne v Klubu knihovny na Žižkově od 16.45 hodin.

Jak je na tom Česká republika s plněním svých zahraničně-politických zájmů? Jaké máme možnosti v rámci řešení bezpečnostních hrozeb? Nejen toto se dozví účastníci na debatě s ministrem zahraničních věcí Lubomírem Zaorálkem. Po přednášce bude následovat moderovaná diskuze. Již druhá debata na půdě ekonomky se uskuteční v místnosti RB 101 od 17 hodin.

Přednáška Lukáše Hány na téma: Jak vylepšit své myšlení zodpoví posluchačům otázky, jak nejlépe trénovat kritické myšlení, jak se naučit prezentovat své osobní názory nebo také jak využít své myšlení k rychlejšímu osobnímu rozvoji. Akce se koná v místnosti NB C od 19.30. Na akci je nutné se registrovat.

Hána

Středa

Přednáška studentského spolku RethinkingEconomics.cz: „Ekonomie vzdělání: Co se vyplatí vědět?“ je o propojení vzdělávání a ekonomiky, kde se účastníci dozví vše důležité, co k tématu existuje. Pozvání přijal Daniel Münich, který se kromě tohoto propojení na špičkové úrovni věnuje také hodnocení vědy, výzkumu a trhu práce. Přednáška se uskuteční v učebně RB 210 od 19.45 hodin.

Čtvrtek

Fenomén umělé inteligence nebo smart cities v prostředí České republiky? Možné, či nemožné? Zájemcům budou přednášet přední čeští odborníci v této oblasti, například Milena Jabůrková z IBM. Přednáška Digitální revoluce & Česko začne v 18 hodin v učebně RB 211.

Klub cestovatelů vyhlásil fotosoutěž pro všechny studenty VŠE s názvem „Na konci světa“, která bude probíhat až do uzávěrky 13. 11. 2016. Podrobná pravidla i s návodem, jak fotografie posílat, najdete kcvse.blogspot.cz nebo na facebookových stránkách klubu.

Foto: archiv Cesta úspěšných

ČTĚTE TAKÉ:

Havelkovi si znovu získali Vencovského aulu

Pokud vyhraje Hillary, nezvítězí lidé, ale tisk, říká asistentka amerických prezidentů

Česko se umístilo na desátém místě v pořadí nejchytřejších studentů na světě

 

Mohlo by tě zajímat: