Recept na ekonomické štěstí

9. 12. 2009 | | Nezařazené

Bleskový výzkum agentury STEN zjistil, že mezi studenty Vysoké školy
ekonomické zavládla zoufalost! Důvod špatné nálady je nasnadě. Pokud
v zimním semestru chcete alespoň trojku, musíte prokázat svoji upřímnou
motivaci ke studiu. Studentský list vám poradí, jak na to.

Penězi učitele neuplatíte. Stejně jako v minulých letech budou i tento
semestr trhákem sladké produkty domácí kuchyně. Jenže ne všichni mají
stejné šance. „Jsem v koncích, neumím upéci bábovku,“ stěžuje si
Martin, student Národohospodářské fakulty. Dle výsledků průzkumu není
Martin sám. Proto se Studentský list rozhodl všem studentům pomoci a našel
v archivu školní knihovny recept na ekonomické štěstí. Přejeme vám
krásné svátky!

Ingredience:

4 vejce
14 dkg tuku (máslo, Hera)
20 dkg cukru
30 dkg polohrubé mouky
půl balení prášku do pečiva
citronová kůra
1 dcl mléka

Příprava:

Do mísy vsypeme cukr a na kostičky pokrájený tuk. U vajec oddělíme
žloutek od bílku, ze kterého vyšleháme tuhý sníh. Žloutky přidáme
k cukru a tuku a třeme tak dlouho, dokud se nedělají bublinky. Přidáme
citronovou kůru, mouku s kypřícím práškem a opět mísíme. Postupně
přiléváme mléko a na konec jemně zapracujeme sníh. Těsto by nemělo být
tekuté. Když ho klopíte z mísy do formy, tak neteče, ale jakoby se valí.
Forma je samozřejmě vymazaná a vysypaná. Vložíme do předehřáté trouby
na 180 stupňů a pečeme zhruba čtyřicet minut. Je dobré použít
bábovkovou formu, jejíž střed převyšuje okraje, pak se nám bábovka
krásně propeče. Do těsta můžeme přidat spoustu dobrot (oříšky, kakao,
drobně posekanou čokoládu, kokos a jiné), bábovka bude pokaždé jiná a
každý profesor si přijde na své.

Mohlo by vás zajímat: