Buddy System představil zahraniční univerzity

12. 1. 2005 | | Nezařazené

Úterní a čtvrteční podvečery byly na Žižkově od 11. listopadu vyhrazeny prezentacím zahraničních univerzit. Tuto akci uspořádal Buddy System se snahou přiblížit partnerské školy VŠE českým studentům. Ti poté dostali prostor, aby se sami ptali, co je zajímá. „Oslovil jsem všechny naše zahraniční studenty, kterých na VŠE studuje v zimním semestru asi 170, a nabídl jim, aby představili svou školu a přiblížili život ve svých zemích,“ objasnil Jiří Prokeš z Buddy Systemu.

Úterní a čtvrteční podvečery byly na Žižkově od 11. listopadu vyhrazeny prezentacím zahraničních univerzit. Tuto akci uspořádal Buddy System se snahou přiblížit partnerské školy VŠE českým studentům. Ti poté dostali prostor, aby se sami ptali, co je zajímá. „Oslovil jsem všechny naše zahraniční studenty, kterých na VŠE studuje v zimním semestru asi 170, a nabídl jim, aby představili svou školu a přiblížili život ve svých zemích,“ objasnil Jiří Prokeš z Buddy Systemu, který zároveň uváděl všechny čtyři podvečery. V jakém jazyce bude přednáška probíhat, si mohli zvolit hostující studenti. Většinou sáhli po angličtině a francouzštině.

Prezentace byly pojaty mnoha způsoby, někteří dali průchod svému temperamentu a nezdráhali se zazpívat, jiní vsadili na lákavé fotografie nebo domovskou hudbu. Největšímu zájmu se těšily francouzské univerzity Université Jean Moulin Lyon 3 a Science PO Paris. Ačkoli bylo slíbeno, že Francouzi představí všem studentům svou školu v češtině, nestalo se tak. „Také jsem s tím počítal, ale když dnes Pařížané dorazili, řekli mi, že by si rádi promluvili s těmi, kteří se k nim na školu už chystají, a tak řešili už konkrétní dotazy,“ dodal Prokeš.

Úspěch zaznamenala i brazilská FGV, vtipně prezentovaná Brunem Piacentinim, který se zaměřil na kladné stránky své školy. Výhodu vidí například v tom, že proslulé firmy školu nejen sponzorují, ale také lákají studenty, aby si po jejím ukončení zvolili právě je. To německá Universität zu Köln, prezentovaná Sebastianem a Christianem, je ojedinělá v tom, že letní semestr trvá od dubna do července a zimní od října do února. V žebříčku univerzit s největším počtem zahraničních studentů jasně vévodila University of Queensland, která jich čítá na šest tisíc.

Podle vyjádření Gabriely Popperové, koordinátorky pro zahraniční studenty, patří k nejexotičtějším partnerským školám Hong Kong University, Singapore Management University, ITAM z Mexika nebo University of Otago z Nového Zélandu. Ani jedna z nich se ale k prezentaci nepřihlásila.

Pokud jste přednášky zaspali, nezoufejte, veškeré informace a fotky jsou ke stažení na stránkách Buddy Systemu.

Mohlo by tě zajímat: