Hokejový svátek vypukne už příští týden. Kdo získá pohár primátora?

27. 10. 2017 | | Sport Hokejová bitva 2016

Sedmý ročník tradičního podzimního ledového souboje – Hokejová bitva univerzit – proběhne příští čtvrtek v Tipsport Areně v pražských Holešovicích. Reprezentace Vysoké školy ekonomické (VŠE) odehraje semifinálový zápas s Českým vysokým učením technickým (ČVUT). Loňský vítěz Univerzita Karlova (UK) v prvním duelu vyzve Českou zemědělskou univerzitu (ČZU).

V loňském roce byla hokejová reprezentace ekonomky blízko zisku vytouženého zlata. Nakonec nezvládla finále s Univerzitou Karlovou. Letos se hokejisté o získání titulu pokusí znovu. Příští čtvrtek vyzvou v prvním semifinálovém zápase ČVUT. Zápas začne v 17:45. Příznivci ekonomky by do Tipsport Areny měli přijít v bílé barvě, která je symbolická pro studenty ze Žižkova. „Pro hodně hráčů bude semifinále proti technice pikantní v tom, že spolu hrajeme v jednom týmu za Engineers Prague,“ upozorňuje na bratrovražedný souboj reprezentant Marek Herna.

Letos zlato cinkne, věří si reprezentanti ekonomky

V druhém semifinálovém zápase, který začne v 19:15, se o postup do finále utkají UK s ČZU. Poražení ze semifinálových zápasů budou o bronzovou medaili soupeřit od 20:50. Tým, který skončí na čtvrtém místě, bude v příštím roce hrát baráž s Vysokou školou chemicko-technologickou, která nikdy předtím Hokejovou bitvu nehrála.

O letošním hokejovém vládci Prahy se rozhodne po desáté hodině. Finále odstartuje ve 22:20. Pohár pražského primátora pětkrát získali reprezentanti Univerzity Karlovy, jen jednou se z titulu radovala ČZU. “Letos si na zlato věříme ještě více než loni, a to z toho důvodu, že se do našeho týmu přihlásilo dost nových a velmi dobrých hráčů. Prokletí druhého místa prolomíme,” myslí si Vítězslav Pelc, který kapitánské “céčko” oblékl loni.

Kdo ale povede ekonomku za vytouženým vítězstvím ještě není jasné. „Volba probíhá na tradiční stmelovačce, kde každý kandidát řekne svou motivační řeč,“ objasňuje výběr bývalý kapitán reprezentace Marek Herna. „Ten, který přesvědčí nejvíce spoluhráčů, nakonec oblékne dres s céčkem.“ O novém kapitánovi hokejové reprezentace vás budeme informovat na našem Facebooku.

Vstupenky lze za 130 korun koupit do 1. listopadu na těchto místech:

Na místě budou lístky prodávány za 180 Kč. Všechny informace mohou fanoušci sledovat na facebookové stránce VŠE vám to spočítá nebo na stránce Hokejové bitvy.

Soutěžte s námi o 2×2 vstupenky na Hokejovou bitvu. Kolikrát VŠE skončila na druhém místě? Odpovědi posílejte na soutez@ilist.cz do neděle do 20:00.

Živé vstupy z kabiny během a po zápasech můžete sledovat na našem Instagramu.

Foto: Filip Kubus, Kristýna Kantková

Mohlo by tě zajímat: