Hudební marmelády a festival: All Arts Club rozjel kulturní dění na VŠE

20. 10. 2016 | | Studentský život all-arts-club

Začátkem letošního roku vznikl na Vysoké škole ekonomické (VŠE) nový studentský spolek All Arts Club. Jak název klubu vypovídá, snaží se podporovat zapojení studentů ekonomky do různých kulturních aktivit.

Zakladatelem klubu je Jan Knettig, student Fakulty informatiky a statistiky. „Všiml jsem si, že na VŠE je spousta umělců, kteří o sobě navzájem nevědí,“ říká. „Jedinou školní akcí, kde se umělci ze všech fakult mohli sejít, byla do té doby soutěž VŠE HLEDÁ TALENT. Tam mě napadlo, že by bylo fajn potkávat se v jiném, méně kompetitivním prostředí, kde bychom naopak umění společně tvořili,“ doplňuje. A tak se s pár přáteli dali dohromady, aby ukázali, že studenti ekonomky nejsou dobří jen ve svém zvoleném oboru.

Other Way, VŠEsong

Během letního semestru pořádal pravidelné jam sessions, na které si kdokoli, koho láká hudba a přátelské prostředí, mohl přijít zaimprovizovat. Tyto „VŠEhudební Marmelády“ probíhají v komorním prostředí na koleji Jarov II, příští se uskuteční už v úterý 25. 10. od 19 hodin.  Zatím největší projekt klubu se ale konal před pár týdny v areálu kolejí na Jarově. Ve středu 28. září se tu uskutečnil VŠEFEST, první festival kapel a spolků působících na VŠE. Na něm vystoupilo pět studentských kapel: Other Way, Curlies, eSeNCe, Surrender Brainchild a HighLights. Návštěvníci si toho slunečného dne užili spoustu nealko nápojů zdarma a pestrý program.

Členové All Arts Clubu plánují pokračovat v jam sessions i v pořádání festivalu. „Chceme taky fungovat jako kulturní zpravodaj a zvyšovat vědomí o kulturních aktivitách jiných spolků na škole,“ dodává Knettig. Chtěl by také s klubem organizovat hromadné návštěvy zajímavých představení v pražských divadlech a přednášky úspěšných umělců, kteří by studentům popsali svou cestu ke slávě a jaké to je se uměním živit.

Návštěvníci VŠEFESTU mohou vyplnit pořadatelům zpětnou vazbu.

Foto: Kristina Tůmová

ČTĚTE TAKÉ:

Organizátoři VŠEFESTu: Bez alkoholu budou studenti líp vnímat a všechno si zapamatují

V kůži barmana v El Magicu: pokec se štamgasty, divoké večírky i temperamentní Slováci

Jak to chodí v redakčním zákulisí: očima nováčka

Mohlo by tě zajímat: