Kapitán futsalistů: Letos jdeme za vysněným zlatem

21. 4. 2017 | | Rozhovory, Sport Fusal

České akademické hry (ČAH) se z Pardubic letos přesouvají do Prahy. Společně je pořádá České zemědělská univerzita (ČZU) a České vysoké učení technické (ČVUT).  Z toho důvodu je prvním postupujícím na akademické hry ve futsale ČVUT.  Jaké šance na postup má reprezentace ekonomky, iListu řekl kapitán Martin Kučera.

V loňském roce jste vybojovali na ČAH bronz. V úterý k získání medaile může ekonomka být o krok blíž. V prvním zápase pražské kvalifikace reprezentaci VŠE vás čeká nováček, Vysoká škola chemicko-technologická (VŠCHT). Máte o nich nějaké informace?

O hráčích VŠCHT nevíme nic, ale očekáváme tým sestavený především z fotbalistů doplněný o pár aktivních futsalistů. Obecně bude zajímavé, v jakých sestavách dorazí všechny týmy, jelikož odpolední termín kvalifikace koliduje značné části hráčů s tréninky v klubech. Bohužel daná situace se týká i našeho týmu. Na druhé straně to pro nás může být i výhoda, jelikož máme, podle mého názoru, nejširší kádr v republice a i výpadek dvou, tří hráčů nebude znamenat fatální dopad na náš herní projev.

Z kvalifikace před několika dny odstoupil výběr Univerzity Karlovy. Je to pro vás dobrá zpráva?

Odstoupení Univerzity Karlovy  nás mrzí, škola je tradičním účastníkem futsalových kvalifikací. Tyto duely měly vždy speciální náboj, protože je každý chtěl porážet. Je ale pravda, že z pohledu šancí na postup se jedná o pozitivní zprávu. Odpadl nám nepříjemný soupeř.

Který zápas očekáváš, že bude nejtěžší, případně zlomový pro vítězství v kvalifikaci?

Osobně se domnívám, že nejtěžší zápas bude s ČZU, i přesto, že v loňském roce odstoupili z kvalifikace z důvodu nedostatku hráčů, podobně jako nyní Karlovka. Zatím to ale vypadá, že letos mají hráčů dost, a proto očekáváme, že o postup budou tvrdě bojovat. ČZU nás dokázala předloni v kvalifikaci vyřadit, takže si letos budeme muset dávat pořádný pozor.

Máme co zlepšovat, zlato nám pořád chybí

Nastoupíte ve stejné sestavě jako v loňském roce?

Oproti loňskému roku bude sestava pozměněná, jelikož několik hráčů studium ukončilo a někteří jsou dlouhodobě zranění. Tým jsme doplnily o nové tváře, ale myslím si, že do naší party zapadnou rychle. Fanouškům můžu slíbit, že sestava bude silná a naším jednoznačným cílem je postup na akademické hry, kde chceme získat vysněné zlato.

Futsalistům se v posledních letech daří. V čem je síla týmu ekonomky v porovnání s ostatními školami?

Je pravdou, že pár medailí jsme z akademických her již přivezli, jenže zlato nám stále chybí. Máme tedy co zlepšovat. Naše síla vychází z velkého výběru hráčů, týmového ducha a z i typologie hráčů, kteří za náš tým nastupují. Všichni jsme ochotní táhnout za jeden provaz a v souboji nikdy neuhnout. Důležitým faktorem je také symbióza s fotbalovou reprezentací ekonomky. Navzájem se podporujeme, jak na tribuně, tak na hřišti. A s podporou fanoušků můžeme dosáhnout ještě větších úspěchů.

Kromě toho bude kvalifikace přípravou na dubnový turnaj EUROMILANO. Víte už nějaké informace o tom, na jaké soupeře narazíte? Také věříte v úspěch?

Poprvé za moji „studentskou“ kariéru vyrážíme s futsalovým týmem i na zahraniční turnaj. Podle informací, co zatím máme, bychom se měli střetnout s univerzitami z Itálie, Kosova, Německa, Anglie a Spojených arabských emirátů, ale zatím neexistuje oficiální seznam účastníků turnaje. Bude to pro nás nová zkušenost. Také netušíme, jakou kvalitu týmů máme očekávat, ale jedeme do Milána s cílem přivést medaili. Z mého pohledu se bude jednat o rozloučení s VŠE, jelikož v červnu končím, takže motivaci uspět mám ještě větší.

Kvalifikace futsalisů na České akademické hry 2017 se koná v úterý 25. dubna v hale Pod Juliskou na Praze 6. Zápasy začínají ve 14 hodin.

O kvalifikaci ve futsalu se sportovní příznivci dozví více v novém iListu, který vychází už v pondělí 24. dubna!

Foto: Kristina Tůmová

Mohlo by tě zajímat: