Národohospodářská fakulta chce bojovat za lepší jídlo v menze

11. 11. 2013 | | Nezařazené

Proděkan pro zahraniční vztahy NF docent Zdeněk Chytil vyzývá studenty
a zaměstnance fakulty, aby psali své připomínky k menze na VŠE. Kvůli
stížnostem strávníků se totiž rozhodl iniciovat jednání Stravovací
komise VŠE s vedením menzy.

Schůzka se má uskutečnit 18. listopadu. Podle emailu, který Chytil
rozeslal zaměstnancům a studentům fakulty, jsou strávníci nespokojení
například s tím, že zaměstnanci jídlo servírují rukama nebo že
jídelníček je jednotvárný. K dalším připomínkám patří, že jsou
jídla nekvalitní, pravděpodobně připravovaná z polotovarů a
strávníkům nechutnají. „Každý spotřebitel, pokud nedostává ekvivalent
za cenu, jíž za spotřební statek platí, by se měl bránit,“ vysvětluje
proděkan.

Podle Chytila by měl mít každý dodavatel v oblasti veřejného
stravování nad sebou kontrolu. Jinak kvalita jejich služeb klesá.
„Domnívám se, že na dodavatele je třeba vyvíjet průběžný tlak, a to
je právě posláním Stravovací komise,“ dodává. Proděkan věří, že
Stravovací komise VŠE se stížnostmi musí zabývat. Je přesvědčený, že
smlouva mezi dodavatelem a Vysokou školou ekonomickou je vyvážená a že jsou
v ní „páky“, které dodavatele donutí zlepšit stravování. „Pokud
schůzka s vedením menzy nepovede k adekvátnímu výsledku, musí
Stravovací komise zahájit jednání s vedením VŠE a společně usilovat
o sjednání nápravy,“ myslí si Chytil.

Pokud se situace nezlepší, začnou se podle proděkana studenti stejně
stravovat jinde: „faktem zůstává skutečnost, že pokud zůstane úroveň
stravy v menze jaká je, situaci vyřeší trh. Zaměstnanci i studenti budou
hledat jiné, konkurenční možnosti stravování mimo budovu školy.“

Pro setkání Stravovací komise VŠE s vedením menzy Chytil žádá ve
svém emailu studenty a zaměstnance, aby jej vybavili vhodnými argumenty. Kdo
má k menze výhrady a nápady na zlepšení, může své návrhy do konce
týdne poslat předsedovi Kolejní a stravovací komise Andreji Kačurovi na
adresu xkaca00@vse.cz.

ČTĚTE TAKÉ:

Mohlo by vás zajímat: