Pořádnou porci Ameriky najdete i na Žižkově

29. 3. 2012 | | Názory, Studentský život

Nesuď knihu podle obalu, říká se. Kdyby člověk soudil bistro Yes Burger
jen podle prvního dojmu, připravil by se o výborný kulinářský
zážitek.

Malý podnik se nachází nedaleko zastávky Husinecká. Je dost možné, že
si ho člověk v záplavě nablýskaných výloh klubů a jiných restaurací
ani nevšimne. Ale když už si ho někdo všimne a rozhodne se bistro
navštívit, ihned ho uvítá vůně smaženého masa. Interiér, pravda, moc
pohledný není. Několik malých starších stolků, pár barových židlí,
několik obrazů a stařičké železné topení. Člověk má tak trochu pocit,
že se přenesl v čase tak do roku 1990. Místa moc není, menu je pouze
vylepené na baru.

Ale stačí se rozhlédnout a zorientovat (a nechat si poradit od ochotné
obsluhy), aby se hned všechno zlepšilo. Burgery poctivé velikosti a různých
druhů se zde dají pořídit od šedesáti korun za ty menší a obvyklé až
po sto korun za ty nejkomplikovanější. A pozor, pod slovem „burger“ si
nepředstavujte drůbeží polotovary z mikrovlnky jako od umaštěného
stánku na nádraží. Burger z Yes Burgeru je opravdu poctivý: mleté
kvalitní hovězí smažené na počkání.

Měl jsem možnost ochutnat klasický Baconburger a drobečka zvaného
Towerburger, čili dvoupatrovou dobrotu s dvojnásobkem masa, sýru a omáčky.
Rozpečená houska, skvělé maso, pravý čedar, mletý pepř a divoké
bylinky – výborný oběd o jednom chodě i pro jedlíka mého kalibru.
A to stál pouze osmdesát korun. Ve více „trendy“ podniku by přišel
jistě na dvojnásobek.

Krom burgerů nabízí podnik i jiné pochutiny jako například papričky
jalapeňos či kuřecí stripsy. Já ochutnal strips – poctvivou porci
kuřete obaleného v lupíncích, s domácími omáčkami – a rozhodně
nezklamal (55 korun).

K pití je krom klasického nealka na výběr domácí zázvorová limonáda
(40 korun za půl litru) a pro pivaře pak Svijanský máz za uspokojivých
25 korun. Yes Burger určitě stojí za doporučení. Nenechte se odradit
prvním dojmem a pochutnáte si na pravém americkém burgeru za výbornou cenu.
Nakonec i poněkud humpolácké prostředí má v dnešní záplavě
předražených „cool“ barů jistě své kouzlo.

Mohlo by vás zajímat: