Praktická typografie

29. 4. 2003 | | Nezařazené

Katedra informačního a znalostního inženýrství VŠE a katedra systémové analýzy VŠE ve spolupráci se Společností pro právní a ekonomické vzdělávání si Vás dovolují pozvat na přednášku Pavla Kočičky „Praktická typografie“. Úvod do typografie, vhodné použití písem, měrné systémy, základy sazby na počítači, technologický postup (od dokumentu k vytištěné knize), nejčastější chyby a doporučení.

Katedra informačního a znalostního inženýrství VŠE a katedra systémové analýzy VŠE ve spolupráci se Společností pro právní a ekonomické vzdělávání si Vás dovolují pozvat na přednášku Pavla Kočičky

Praktická typografie.

v úterý 29. dubna 2003 od 16.15 do 17.45 v místnosti sb233.

Úvod do typografie, vhodné použití písem, měrné systémy, základy sazby na počítači, technologický postup (od dokumentu k vytištěné knize), nejčastější chyby a doporučení.

Přednáška je především určena studentům a absolventům kursu IZI215 Textové informace, ale vítáni jsou i další zájemci.

Vzhledem k velmi omezenému místu prosíme o včasný příchod.

Pavel Kočička je spoluautorem jedné z mála knih, které jsou v současné době dostupné v češtině (Kočička Pavel, Blažek Filip: Praktická typografie, ComputerPress Brno 2000). Pravidelně přispívá do publikací Noviny pro grafický průmysl a Grafika.cz.

Mohlo by tě zajímat: