Rektorka Machková se umístila v žebříčku nejvlivnějších žen Česka podle Forbesu

4. 6. 2021 | | Zprávy ze školy MBA-rektorka

Časopis Forbes ve čtvrtek zveřejnil svůj žebříček nejvlivnějších žen Česka a do jeho první stovky zařadil i rektorku Vysoké školy ekonomické (VŠE) Hanu Machkovou. Ta z celkem 150 vybraných Češek zaujímá 91. místo.

Machková se v žebříčku umístila i v minulých letech, letos zastává místo mezi právničkou Natašou Randlovou a vědkyní Hanou Dvořákovou. „Ocenění vnímám spíše jako ocenění VŠE, která hraje v české společnosti významnou úlohu, a navíc si zvolila do svého čela jako jedna z mála českých univerzit ženu. Díky tomu se mohu i já umísťovat v obdobných žebříčcích,“ uvedla Machková pro iList.

Nejvlivnější ženou Česka je podle časopisu stejně jako loni vicepremiérka a ministryně financí Alena Schillerová. Stejné zůstalo i druhé místo, které zaujímá eurokomisařka Věra Jourová. První pětici pak doplňují vrchní státní zástupkyně Lenka Bradáčová, vdova po miliardáři Petru Kellnerovi Renata Kellnerová a finanční ředitelka a předsedkyně představenstva skupiny PPF Kateřina Jirásková. 

Forbes svůj žebříček sestavuje pravidelně a vybírá do něj ženy ze všech kategorií společenského života, od političek, přes podnikatelky, až po sportovkyně či ženy aktivní v neziskovém sektoru. Pořadí pak redakce ve spolupráci s odborníky sestavuje podle metodiky americké redakce Forbes, kdy každou z žen hodnotí podle několika kategorií a na jejich základě jim přiřazuje body.

Foto: IFTG VŠE

Mohlo by tě zajímat: