S novým iListem o volbách, cestování a financování vysokého školství

9. 10. 2017 | | Studentský život, Zprávy ze školy 15-06_Hostesky

Nový semestr se nese v znamení voleb –  a to jak těch rektorských přímo na půdě ekonomky, tak i celorepublikových. Své zástupce v akademickém senátu volili dnes i studenti. Konkrétně na Fakultě financí a účetnictví se hlasovalo v doplňovacích volbách do Akademického senátu VŠE, na Fakultě informatiky a statistiky se pak volili akademičtí i studentští zástupci do „malého“, fakultního senátu.

Článek o volbách na čtvrté fakultě pro vás připravila naše nová posila, Lucie. Více se ale zabýváme volbami, ze kterých vzejde „nový“ vládce ekonomky. Kristýna vám vysvětlí, jak volba rekrota probíhá. Kája zpovídala pět posledních rektorů VŠE a ptala se jich, jak zpětně hodnotí své funkční období.

Na našich stránkách objevíte také rozhovor se současnou rektorkou a jedinou kandidátkou na funkci, Hanou Machkovou. Ten pro vás připravila naše bývalá šéfredaktorka Týna. Kromě rektorky vyzpovídala i Vladimíru Dvořákovou, politoložku a vyučující na Fakultě mezinárodních vztahů. Tentokrát se bavily o volbách do Poslanecké sněmovny. Říkáte si, kdo vede ostatní velké pražské veřejné školy? Jakub společně s Verčou a Týnou pro vás připravili stručný přehled.

Dost ale o volbách. V novém iListu také najdete jak požádat o snížení poplatků za studium a zjistíte, že na pracovní úřad se nemusíte hlásit, i když uděláte bakalářské státnice až v září. Prostor jsme dali i vyučujícím. Těšit se můžete na komentář prorektora pro strategii Jakuba Fischera, který se vyjádřil k tématu financování českého vysokoškolského vzdělání. Otiskli jsme také část povídky z pera Jiřího Dobrylovského, který na ekonomce učí kurzy mikroekonomie.

Pro dobrodružné typy čekají i cestopisy z Číny a Indonésie, sportovní nadšenci jistě ocení sportovní rubriku, ve které se dočtete o úspěšných sportovcích naší školy a o nadcházející Hokejové bitvě. Nechybí ani soutěžní „krizovka“ o ceny a kalendář akcí. Jako překvapení jsme pro vás připravili speciální bulvu.

Už dnes na vás nedočkavě čekají naši redaktoři mezi menzami v Italské budově. Pokud po jejich usměvavých tvářích nebude ani vidu ani slechu, číslo si můžete koupit i v menze, v Antiku ve čtvrtém patře Staré budovy nebo v Deštníku. Najdete nás také na Jižním Městě přímo u vchodu do budovy. Podpořte naše nadšení a práci.

Nebaví vás nosit další časopis v tašce nebo jste zarytý ochránce lesů? iList si můžete koupit i na internetu.

Mohlo by tě zajímat: