Sodexo mění ceny jídel, porce ale zůstávají stejné

11. 10. 2010 | | Nezařazené

Odstupňování ceny jídel a úpravy interiéru mohou strávníci v menze
Italská považovat za prázdninové změny. Během léta totiž firma Sodexo
vyměnila manažera a pustila se do plnění schváleného
Akčního plánu.

Odstupňování ceny jídel v menze Italská, kterou provozuje firma Sodexo,
dostihla peněženky studentů VŠE počínaje zimním semestrem
2010. Společně se změnou cen se částečně proměnily i prostory
jídelny. Sodexo také personálně obměnilo manažerský post a připravuje
akce, které mají přilákat další zákazníky z řad studentů
i zaměstnanců VŠE.

Z menu zmizela polévka
O cenové diferenciaci se mluvilo již dříve. Nyní se však na základě
dohody mezi školou a firmou Sodexo stala skutečností. Z původního
standardního menu za 39 korun včetně polévky se tak jídla rozdělila do
čtyř hlavních cenových kategorií A až D – od bezmasého jídla za
28 korun až po masovou porci za 42 korun.

Polévku firma Sodexo z menu vyčlenila úplně. Student si za ni však
může připlatit buď 5,50, nebo 7,50 korun podle toho, zda zvolí vývar či
zahuštěnou polévku. Větší jedlíky by měla uspokojit nadstandardní porce
jídla kategorie E, tzv. Explorer, s vyšší gramáží, ale také
vyšší cenou.

V průměru ke zdražení nedojde
„Podle mě je rozumné, aby každý strávník zaplatil jen to, co skutečně
sní,“ obhajuje nový ceník v květnu dosazený manažer Pavel Trmal a
ujišťuje, že v průměru ke zdražení nedošlo. Ve výsledku však
záleží na poměru vybraných jídel především z kategorie A. „Je to
dobrý nápad. Cílí tím na různé strávníky – někoho zajímá cena,
někoho kvalita,“ myslí si Markéta, studentka čtvrtého ročníku Fakulty
mezinárodních vztahů, i když dodává, že právě kvalita je základním
kamenem úrazu menzy Sodexo.

Nedostatky v minulosti přiznává i samotný manažer Pavel Trmal a
naznačuje, že každá provedená změna pozvedne atraktivitu nabízených
pokrmů. Dopomoci tomu mají například i nové nápoje, ledová káva,
dezerty vlastní výroby či čerstvé koláče. Také kulinářsky zaměřené
marketingové akce mají pozvednout návštěvnost. V průběhu roku se tak
strávníci mohou těšit na jídla inspirovaná tradiční českou (Letem
Českem), maďarskou (Vaříme v časrdášovém rytmu) nebo například
americkou kuchyní (Křížem krážem po USA).

Interiér vylepšily nové židle
O příjemnější posezení v jídelně se měla postarat úprava interiéru,
na kterou škola vyčlenila ze svého rozpočtu 2,8 milionu korun. Menzu tak
měly podle původního plánu oživit barevné stěny, nové podlahy,
velkoplošné obrazovky, květinové dekorace a nové židle. Některé
z navrhovaných úprav ale studenti v menze nezahlédnou. Například
velkoplošné obrazovky ani květinová výzdoba se podle posledních informací
z kvestorátu instalovat nebudou.

Mohlo by vás zajímat: