Touha hrát si je v každém z nás

22. 2. 2008 | | Názory

Mnozí z nás mají doma pěknou deskovou nebo karetní hru, ale tak nějak není s kým si zahrát. A přitom kdo z vás si může říct, že by si nezahrál rád?

Mnozí z nás mají doma pěknou deskovou nebo karetní hru, ale tak nějak není s kým si zahrát. A přitom kdo z vás si může říct, že by si nezahrál rád? Na VŠE se pohybuje kolem 14 000 studentů, kteří se potenciálně chtějí sdružovat, část z nich má hry, které by si rádi zahráli, ale nemají s kým a další skupina by si ráda zahrála, ale nemá s kým, ani co. Z ekonomického hlediska se neomylně jedná o rozsáhlou mezeru na trhu, která čeká, až ji někdo vyplní. A právě tuto ambici má Klub deskových her na VŠE.

Vývoj a současnost

První pokusy o založení proběhly loni na podzim, ale bohužel se ještě nepodařilo nalézt správnou cestičku místní byrokracií. Po půl roce však objevili průkopníci několik spojenců na zimním výcvikovém kurzu a společně již prorazili a oficiálně založili volnočasový spolek. Netrvalo dlouho a získali doménu deskovehry.vse.cz, povolení k využívání školních prostor i skřínku na hry.

Od poloviny minulého semestru se začala pravidelně každou středu scházet parta lidí se zájmem o deskové hry a téměř každý týden se objevila nějaká nová tvář, která si všimla letáčku ve staré budově, náhodou zabrousila na webovou stránku nebo se o klubu dozvěděla z doslechu.

V současném semestru se klub snaží svou činnost více propagovat, aby dal možnost co nejvíce studentům zúčastnit se. Hry, které se zde hrají, jsou zatím téměř výhradně velkoryse zapůjčeny studenty, ale pracuje se na možnosti získávat hry do vlastnictví klubu a i nadále se hledají další možnosti, jak rozšířit nabídku.

I přes to, že konkrétní hry nebyly voleny tak, aby zaujaly co nejvíce návštěvníků, dávají možnost vybrat si z her všech žánrů. Jsou zde hry moderní i pro dva, ale i pro skupinu hráčů, některé hodně myšlenkově náročné, jiné spíše pro pobavení, hry s prvkem náhody i takové, které se dají promyslet od začátku až do konce, hry známé i méně známé.

Ti, které činnost Klubu deskových her na VŠE zaujala, mají možnost přijít a osobně se přesvědčit, jak probíhají pravidelná setkání. Každou středu od 18.00 do 21.45 jsou dveře učebny 30 ve Staré budově otevřeny všem zájemcům. Vstupné je dobrovolné a není nutné přijít přesně na začátek nebo vydržet až do konce.

Petr Jung

Mohlo by tě zajímat: