Týdenní přehled akcí: Meditace, jazyky, Café Evropa i cestování

7. 11. 2020 | | Studentský život Praha_petrin

V pondělí začíná sedmý týden školy, který se pro většinu studentů nese ve znamení průběžných testů. Připravili jsme pro vás již tradiční přehled akcí, kterými se můžete například odměnit za úspěšný test. Studentské spolky na Vysoké škole ekonomické (VŠE) jsou aktivní, i když se nesmíme stýkat jinak než v online prostředí. Přečtěte si, co pro vás i nás připravili.

Pondělí 9. listopadu

I v pondělí pokračuje festival Mezipetra GFF. Promítá se nejeden film a proběhne debata Nejsem homofob, ale… streemovat se bude od 19:00 přes facebook a YouTube.

Úterý 10. listopadu

Na úterý 4FIS ve spolupráci s AKKA nachystali worskhop pod vedením Richarda Straky o programovacím jazyku MicroPython.  Práci s ním si vyzkoušíte díky emulátorům, kterými vás přednášející provede. Začne se v 18:00 v MS Teams a zájemci se musí registrovat, dostupných je pouze dvacet míst.

Klub studentů cestovního ruchu (CUFR) přichystal online přednášku Šárky Koliášové. Nese název Jak s pomocí meditace & mindfulness zlepšit životZájemci se mohou připojit ve 20:00 do MS Teams (přístupový kód bude zveřejněn v den konání) a dozví se například, jaký vliv má meditace na naše psychické a fyzické zdraví nebo jak meditace snižuje stres a napětí. Šárka Koliášová je certifikovanou instruktorkou Chopra Center for Wellbeing, California a zakladatelskou meditačního programu SHRI.

Středa 11. listopadu

Klub mladých manažerů ve spolupráci s ESN VSE Praha nachystali na středeční večer Cross-Cultural Meeting. Zájemci o procvičení němčiny nebo francouzštiny se musí přihlásit zde a tom, ve kterém online prostředí se setkají, budou předem informováni e-mailem. Své jazykové schopnosti budete moci procvičovat od 18:00.

Čtvrtek 12. listopadu

Kdo by se v dnešní době nezajímal o ochranu životního prostředí. Café Evropa online probere téma Jednorázových plastů – co s nimi a jak je omezit. Debatovat se začne v 17:30 a zájemci mohou zasílat své dotazy předem. Přenos bude dostupný zde. Mezi debatujícími budou Ladislav Miko, vedoucí, Zastúpenie Európskej komisie na Slovensku, Stanislav Polčák, poslanec Evropského parlamentu za STAN, Soňa Jonášová, zakladatelka Institutu Cirkulární Ekonomiky, Petr Balner, ředitel oddělení controllingu a analýz, EKO-KOM. Moderátorského mikrofonu se ujme Martin Vokálek, zástupce ředitele EUROPEUM Institute for European Policy a absolvent VŠE.

Sobota 14. listopadu

Sobota se pro mnoho lidí ponese ve znamení Pražského barcampu (otevřená konference o vzdělání a praxi), který začne vysílat v 8:00 a streemovat se bude hned na dvou místech, facebookové stránce a YouTube. Zájemci mohou na webových stránkách získat vstupenku zdarma.

Neděle 15. listopadu

Chybí vám cestování? Zpříjemněte si čekání a nedělní večer s Klubem cestovatelů VŠE, který připravil přednášku Tomáše Pejši. Ten bude od 19:45 vyprávět o svém road tripu po západě USA. Pokud ale přednášku nestihnete, nezoufejte, Klub cestovatelů nově všechny přednášky nahrává a můžete si je pustit zpětně na jejich YouTube kanále.

Mohlo by tě zajímat: