Týdenní přehled akcí: Týden plný zajímavých seminářů a pohybu

2. 5. 2021 | | Studentský život běh

Konec semestru se blíží a s ním pomalu ale jistě přichází i čas zkoušek. Přestože v tomto období máte jistě spoustu práce dohánět všechny seminární práce a jedním z nejtěžších úkolů je vzpomenout si, jaké předměty jste si vlastně na začátku semestru zapsali, je třeba jednou za čas vypnout a odreagovat se. Proto přinášíme tipy na akce, které by vám mohly zpříjemnit předposlední týden semestru.

Pondělí 3. května

Už více než rok jsme odtrženi od svých blízkých a tato situace má na spoustu lidí negativní dopady. Fakulta mezinárodních vztahů (FMV) pořádá pro své studenty workshop Wellbeing aneb Jak být v pohodě i v této době. Obsah workshopu se bude točit kolem událostí, co se dějí kolem nás, co je to well-being, a dozvíte se užitečné rady, jak o sebe pečovat. Setkání proběhne od 19:30 a je nutné se předem registrovat.

V rámci předmětu Regionální trhy v globální perspektivě vás FMV zve na přednášku s názvem Národní plány obnovy v ČR a zemích EU v kontextu aktuálního makroekonomického vývoje, v jejíž čele bude stát ekonomický poradce Josef Schwarz. Připojit se mohou i studenti, kteří předmět nemají zapsaný, v 9:15 přes kód z3ith3l v MS Teams.

A pokud vás zajímá téma Brexitu, v rámci předmětu Ekonomická analýza regionů a trendů světové ekonomiky FMV pořádá přednášku na téma Britská obchodní strategie po Brexitu, kterou povede pan Filip Franek z Britské obchodní komory v České republice. I zde se mohou účastnit studenti, kteří nenavštěvují tento předmět. Akce proběhne od 11:00 v MS Teams, kód pro přihlášení je ve7y0jv.

Úterý 4. května

Máte už dost teorie z přednášek a chcete se dozvědět něco ze života? Klub studentů cestovního ruchu CUFR vás zve na přednášku Cestovní ruch v praxi, kterou povede ředitel destinační společnosti Českobudějovicko-Hlubocko Tomáš Polanský a její marketingový manažer Vojen Smíšek. Dozvíte se zde spoustu informací o destinačním managementu, ale i o destinaci Budějovicko. Přednáška proběhne od 19:30 přes MS Teams, pozvánku naleznete na Facebooku události.

Studenti bakalářského stupně Fakulty podnikohospodářské by měli zpozornět – proběhne totiž dvoudenní Virtuální veletrh vedlejších specializací navazujícího magisterského studia. V závislosti na konkrétní vedlejší specializaci akce proběhne buď přes ZOOM nebo MS Teams. Více informací a harmonogram naleznete zde.

Středa 5. května

Ve spolupráci se společností Grant Thornton připravila Fakulta financí a účetnictví workshop na téma Power BI a jeho využití v praxi, který začne v 18:00 v MS Teams, odkaz naleznete na Facebookové události. Seminářem vás provedou Jiří Köhler a Jan Buzek a dozvíte se mimo jiné informace o programu, ve kterém můžete efektivně a jednoduše vizualizovat a analyzovat data.

Zajímá vás, co obnáší investigativní žurnalistika? Pak byste měli navštívit on-line přenos debaty s názvem Když novináři nemlčí, jejíž hostem bude investigativní novinářka a zakladatelka portálu investigace.cz Pavla Holcová, investigativní reportér deníku Aktuálně.cz Lukáš Valášek a moderátorka Kateřina Huberová. Přenos můžete sledovat od 19:00 na Youtube. Odkaz najdete zde.

Už vám z toho neustálého sezení za počítačem ztuhlo celé tělo? Můžete se zapojit do soutěže Virtuální běh osvobození, který se koná na počest osvoboditelů Československa v roce 1945. Cílem je společnými silami uběhnout či ujít 127 876 km, které symbolizují rozlohu tehdejšího Československa. Nejen, že uděláte něco pro své zdraví a duševní pohodu, ale můžete i vyhrát nějakou cenu. Akce proběhne už od středy 5. května až do neděle 9. května, více informací, včetně registrace najdete zde.

Čtvrtek 6. května

Zajímá vás, jaká je budoucnost networkingu nebo jak bude vypadat budoucí pracoviště? Na tyto otázky vám na přednášce Future of Work and Networking odpoví Michal Toporcer – kreativní ředitel agentury XLAB Realtime, která v současné době pomáhá podnikům, veřejným institucím a globálním asociacím s problémy souvisejícími s pandemií koronaviru pomocí digitální technologie. Připojit se můžete v 17:00 přes ZOOM, link je k dispozici zde.

Pátek 7. května

Studentský spolek Junior Diplomat Initiative na pátek zprostředkoval seminář s českou humanitární pracovnicí a novinářkou Petrou Procházkovou s názvem Diplomacie ve válečné zóně. Její postřehy o úkolech novinářů a diplomatů ve válečných zónách a o vzájemném vztahu novináře a diplomata ve válečném prostředí si můžete poslechnout v 17:00 přes MS Teams. Zde je odkaz na povinnou rezervaci.

Foto: www.womanandstyle.cz

Mohlo by tě zajímat: