Týdenní přehled akcí: Veletrh Šance nebo volba rektora

15. 10. 2017 | | Studentský život, Zprávy ze školy

Pátý týden semestru může přinést jméno budoucího rektora Vysoké školy ekonomické. V Rajské budově proběhne Veletrh pracovních příležitostí ŠANCE, cestovatelé přijdou na Indonéský večer a sportovní příznivci zafandí hráčům ekonomky dokonce na třech hokejových zápasech.

Pondělí 16.10

Na zasedání Akademického senátu VŠE od 13:00 proběhne volba kandidáta na funkci rektora pro funkční období 2018 až 2022. Jedinou uchazečkou je současná rektorka Hana Machková.

Chcete mít na lidi okolo sebe větší vliv, umět je zaujmout nebo přesvědčit? O tom bude přednáška Toma Gryfa o Osobním kouzlu, která se koná od 19:30 v místnosti NB C.  Gryf je profesionální kouzelník, mentor a lektor. S jeho pomocí se naučíte, jak v sobě probudit charisma pomocí tréninkových metod.

Úterý 17.10

V úterý začíná třídenní Veletrh pracovních příležitostí Šance. Každý den se v atriu představí zástupci jiných firem. Celkem jich bude více než stovka. Nejde ale jen o to. Studenti se mohou zúčastnit koučinku, zkonzultovat svůj životopis se zkušeným personalistou nebo prodiskutovat svůj  podnikatelský záměr. Součástí je i zkušební assessment centrum.

Akce Studenti studentům proběhne na Fakultě informatiky a statistiky i v tomto roce. Studenti čtvrté fakulty mohou za stipendium prezentovat studijní obory fakulty na středních školách. V případě zájmu o výjezd se musí student do 16. října přihlásit. Ve formuláři je nutné vyplnit požadované údaje a následně přijít na informační schůzku, která proběhne od 18:30 v RB 109, kde uchazeči získají propagační materiály.

Na své si přijdou také příznivci hokeje. HC Ekonom se utká s HC Rex Bohemia v Malé sportovní hale Praha od 21:45.

Středa 18.10

Zajímají vás start-upy? Fascinuje vás pohádkový příběh lidí, kteří si dokázali během relativně krátké doby splnit své sny? Navštivte večerní přednášku na téma „How to Build a Startup from the Beach“, kterou pořádají studenti CEMS Club Prague s Davidem Chmelařem. Představí vám turbulentní svět startupů, online a content marketing či multikulturní vedení týmů. Zjistíte, co obnáší zakládání nové společnosti v kompletně odlišném prostředí. Akce začne v 19:45 v RB 209.

Domácí zápas čeká také nový hokejový tým v Evropské univerzitní lize Engineers Praha proti HC Masaryk Brno. Hokejisté z ekonomky, Českého vysoké učení technického a České zemědělské univerzity sehrají souboj proti brněnskému rivalovi na Zimním stadionu Hvězda od 18:00.

Čtvrtek 19.10

Lukáš Žďárský, spoluzakladatel Kavárny, co hledá jméno, holešovického Vnitroblocku a Radlické kulturní sportovny, s jeho obchodním partnerem Jakubem Zajícem hledají opuštěné prostory, které přetváří na kavárny, prostory pro sportovní a kulturní akce nebo na obchod s designovými věcmi. Vše si zařizují sami – od finanční až po stavební stránku. Lukáš Žďárský posluchačům odprezentuje Jak na úspěšný projekt od 19:45 v NB B.

Ani čtvrtek nebude bez hokeje. HC Ekonom na Zimním stadionu v Neratovicích nastoupí proti TJ Bohemians Praha od 21:15.

Během Indonéského večera promluví Tomáš Stingl, novinář a cestovat z E15, a indonesista z Filozofické fakulty Univerzity Karlovy Tomáš Petrů. Akce proběhne od 18:00 v RB 212.

Pátek 20.10

Klub Roxy a NoD slaví pětadvacáté narozeniny. Od pátku můžete po celý týden čekat pestrý program plný oslav, koncertů, divadelních představení, performací a výstav. Oba prostory vám prý představí úplně novou tvář.

Institut energetické ekonomie FFÚ VŠE vyhlašuje soutěž studentských prací psaných na energetická témata. Soutěžit lze ve dvou kategoriích – absolventské (bakalářské a diplomové práce) a neabsolventské (seminární práce) s přijetím k obhajobě v roce 2017. Soutěžící mají možnost prezentovat své práce před porotou složenou ze zástupců společnosti ČEZ, Amper Market, MOL, PXE a EY a vyhrát deset tisíc korun. Uzávěrka přihlášek je 13. listopadu.

Mohlo by tě zajímat: