Týdenní přehled akcí: Zábava i vzdělávání z pohodlí domova

17. 10. 2020 | | Studentský život homeoffice

Přestože jsou v současné době zrušeny veškeré „face to face“ akce, tento týden se rozhodně nudit nebudete. Přinášíme vám přehled akcí, ze kterého si vybere opravdu každý. Během následujících dní máte možnost se dozvědět plno nových informací prostřednictvím online přednášek, procvičit své mozkové závity na Pubkvízu nebo se zúčastnit promítání dokumentu V síti – a to vše z pohodlí domova.

Pondělí 19. října

Katedra světové ekonomiky spolu s Centrem asijských studií pořádají hned na začátku týdne online přednášku na téma Využití a limity umělé inteligence v současné ekonomice. Zájemcům o danou problematiku se bude po dobu 90 minut věnovat Jan Louda. Akce proběhne v MS Teams od 11:00.

Skupina České spořitelny Pomáháme dobrým myšlenkám si pro vás připravila od 16:00 online akci s názvem V čem je tvůj potenciál, v rámci které se bude Dana Šefernová zabývat výsledky osobnostních testů – co nám říkají a jak s nimi pracovat.

Chybí vám návštěva kina? Nezoufejte! Pedagogická fakulta Univerzity Karlovy vás zve od 17:00 na online stream filmu V síti. Po promítání proběhne diskuze s režisérem dokumentu Vítem Klusákem. Nezapomeňte se registrovat!

V návaznosti na Světový den etiky bude od pondělí do pátku probíhat kampaň s heslem #zvladnutolepe. Jejím cílem je poukázat na problémy s psaním prací na zakázku. Vysoká škola ekonomická je jednou ze zapojených škol, v průběhu následujících dnů budou na sociálních sítích zveřejňovány letáky upozorňující na konkrétní problém tohoto tématu.

Úterý 20. října

Studentský spolek Junior Diplomat Initiative zve všechny zájemce na online exkurzi na Velvyslanectví Nizozemského království, která proběhne v úterý od 15:00. O své zkušenosti z praxe se podělí velvyslanec Nizozemského království v České republice pan Kees Jan René Klompenhouwer. Akce bude probíhat v angličtině a je potřeba se na ni registrovat. Podrobnosti o způsobu registrace najdete na stránkách události.

Aktuální situací kolem amerických voleb se bude zabývat Klub mladých politologů spolu s Politologickým klubem Fakulty sociálních věd Univerzity Karlovy a Americkým centrem během online debaty Who will shut up? Americké prezidentské volby 2020. Živý přenos můžete zhlédnout prostřednictvím Facebooku od 18:30. Seznam debatujících s dalšími podrobnostmi je k dispozici zde.

Středa 21. října

Zúčastněte se debatního podvečera Café Evropa online: Brexit – jak vypadá budoucnost vztahů s Velkou Británií? Večerem vás provedu tři hosté: Milena Hrdinková z Úřadu vlády České republiky, Jiří Hošek jako bývalý zpravodaj Českého rozhlasu v Londýně a Monika Brusenbauch Meislová z Masarykovy univerzity. Diskuze začíná v 17:30.

I tento týden si pro vás Knihovna Vysoké školy ekonomické přichystala seminář s názvem Citace prakticky: Nechte Zotero pracovat za vás. Z pohodlí domova se naučíte využívat citační software ve svůj prospěch. Schůzka se uskuteční v MS Teams od 18:00, kód pro připojení najdete zde.

Studentský spolek 4FIS i v online režimu pořádá své pubkvízy, ve středu ve 20:00 máte možnost se jednoho takového zúčastnit: Pubkvíz: Karanténa edition vol.4 se uskuteční prostřednictvím MS Teams. Nezapomeňte potvrdit svou účast na stránce události.

Čtvrtek 22. října

Zakladatel gastronomického projektu Manifesto Market a neziskové organizace reSite Martin Barry se s vámi podělí o své  zkušenosti a plány do budoucna prostřednictvím online diskuze When Art Meets Entrepreneurship od 18:00, pořadateli jsou Klub mladých manažerů a VSE Toastmasters.

Pátek 23. října

KPMG Data Festival je zpět, současnou situací se pořadatelé nenechali zaskočit a nyní se můžete zúčastnit jeho online verze. Virtuální festival je určen lidem napříč věkovými skupinami, vítáni jsou jak studenti, tak lidé, kteří už s daty zkušenosti mají. Program bude opravu nabitý, během celého dne na vás čeká velké množství přednášek, seminářů a panelových diskuzí. Doporučujeme včasnou registraci, kapacita některých seminářů je omezená.

Páteční webinář s názvem Světová ekonomika v časech koronaviru se bude věnovat především dopadům pandemie na svět kolem nás, ale i příležitostem, které tato situace vytváří pro české firmy. Hlavními účastníky diskuze budou náměstek ministra zahraničních věcí České republiky Martin Tlapa, Helena Horská z Raiffeisenbank, člen bankovní rady Aleš Michl a hlavní ekonom Ministerstva zahraničních věcí Marek Pyszk. Připojit se můžete ve 14:00, nicméně je nutné se zaregistrovat předem.

Foto: Jakub Hájek

Mohlo by tě zajímat: