Antikvariát se stále nechystá otevřít

4. 10. 2004 | | Zprávy ze školy

Koupit nebo prodat použitou studijní literaturu už je zase možné jen přímo mezi studenty. Hojně využívaný antikvariát skript ve čtvrtém patře Staré budovy zavřel už na začátku prázdnin a zatím není jisté, kdy bude opět fungovat. S novým provozovatelem škola doposud nepodepsala smlouvu.

Po několika letech školní nástěnky znovu přetékají inzeráty s nabídkami knih a skript. Žižkovský antikvariát stále zůstává zavřený. S novým nájemcem škola zatím nepodepsala smlouvu.

Koupit nebo prodat použitou studijní literaturu už je zase možné jen přímo mezi studenty. Hojně využívaný antikvariát skript ve čtvrtém patře Staré budovy zavřel už na začátku prázdnin a zatím není jisté, kdy bude opět fungovat. Jeho provozovatel Viktor Urban dokončil VŠE a chystal se skončit i s antikvariátem. Poté, co mu policie v březnu zabavila počítač kvůli podezření z nelegálního sdílení dat, přestal knihy a skripta vykupovat. Na konci semestru obchod zavřel a chystal se jej předat nástupci. S ním však škola doposud nepodepsala smlouvu.

Právnička školy Jaroslava Eislerová vidí problém v tom, že novým nájemcem by měl být člověk, který není studentem VŠE. „Protože se jedná o cizí osobu, čekám na vyjádření studentského tajemníka,“ uvedla Eislerová. Tajemník rektorky pro studentské záležitosti Antonín Pavlíček říká: „Antikvariát by mohla mít na starosti nějaká studentská organizace. Nelíbí se mi, pokud měl jeho provoz být na komerční bázi. Ale jestli se udělá slušná smlouva, tak je to lepší než nic.“

Do doby uzávěrky říjnového čísla nebyly známy žádné další informace. „Dozvěděl jsem se o tom teprve v prvním týdnu školy,“ vysvětluje Antonín Pavlíček, proč se nemohlo rozhodnout dříve. Studenti si tak na otevření antikvariátu budou muset asi ještě počkat.

Mohlo by tě zajímat: