Březnové vydání iListu se zaměří na udržitelnost

5. 3. 2018 | | Zprávy ze školy iList_brezen

Už od dnešního rána, poprvé v letošním kalendářním roce, si budete moci opět zalistovat novým vydáním iListu. Redaktoři se tentokrát zaměřili na téma udržitelnosti. Věděli jste například, kdo stojí za projektem růžových Rekol, kde je v Evropě nejčistší vzduch a co to je udržitelná móda? Kromě článků týkající se životního prostředí, se můžete těšit na aktuality ze školy – ať  už pokračování v pátrání po kybernetickém útočníkovi či o rostoucí zástavbě vedle kampusu ekonomky na Žižkově.

Online verze v PDF k zakoupení na Alza Media

V hlavním rozhovoru se od Vítka Ježka, iniciátora projektu růžových Rekol, mimo jiné dozvíte, jak se staví k omezením týkající se pohybu dopravních prostředků (včetně kol) v centru Prahy a kolik výpůjček za předchozí roky zaznamenali. V dalším článku se dočtete, jak se studenti VŠE staví ke třídění odpadu, a jak na tuto problematiku reagují uklízečky. Mezi další témata jsme zařadili carsharing či srovnání států a jejich výdajů na ekologii.

Pokud se budete chtít dozvědět i obecnější informace, můžete si přečíst článek o využití druhotných surovin, takzvanému systému cirkulární ekonomiky či jaké trendy cestovního ruchu se rozvíjejí, a jak na ně nahlíží Češi.

Ze slibovaného zpravodajství z prostor ekonomky jsme připravili aktuální přehled nejoblíbenějších magisterských oborů, na které se v dubnu uzavírají přihlášky. Následuje i oblíbený souhrn „dávaček“ a zapeklitých předmětů, který uvítáte při příštím zápisu. Jako oživení březnového čísla jsme zvolili rozhovor s raperem Řezníkem, který iListu prozradil, jak se mu dařilo při studiu na Vysoké škole ekonomické a jak obhájil svou diplomovou práci na téma Marketing v pohřebnictví.

Nezapomněli jsme ani na sportovní fanoušky – dočtete se, jak dopadlo Mistrovství světa pro české kickboxery či jaká je zkušenost našeho redaktora z lekce krav magy.

Nové vydání iListu si budete moci zakoupit přímo od redaktorů v prostoru mezi menzami v Italské budově a ve vestibulu Jižního Města od 5. března. Koupíte nás také v Café baru Deštník nebo v menzách. Online verze nového čísla je dostupná na Alza Media.

Mohlo by tě zajímat: