Café Bar Churchill

28. 10. 2004 | | Nezařazené titulní obrázek

Snad nejbližší kavárnou v okolí žižkovského areálu VŠE je Café Churchill. Hned u vstupu vás zaujme plastový zahradní nábytek, který je v letních měsících používán jako venkovní zahrádka, a také automat na miniaturní plechovky s oříšky. Vnitřní interiér má lineární odpisy už dávno za sebou. Ze zdí na vás všude, kam se podíváte, kouká nepříjemná stařecká tvář Winstona Churchilla.

Snad nejbližší kavárnou v okolí žižkovského areálu VŠE je Café Churchill. Hned u vstupu vás zaujme plastový zahradní nábytek, který je v letních měsících používán jako venkovní zahrádka, a také automat na miniaturní plechovky s oříšky. Vnitřní interiér má lineární odpisy už dávno za sebou. Ze zdí na vás všude, kam se podíváte, kouká nepříjemná stařecká tvář Winstona Churchilla. Na některých obrazech třímá v ruce doutník a tento efekt umocňují stylově zažloutlé zdi. Z reproduktorů tu pouští rádio s popovou muzikou, což atmosféru dost narušuje. Umím si tady představit spíš šanson nebo hudbu ze začátku minulého století.

Café Churchill

Když mátě štěstí jako my a v kavárně je prázdno, obsluha je téměř blesková. Ale i když byste vešli do kavárny v době, kdy je zde plno, nemusíte čekat na nápovědu v kožených deskách. Stačí se pohodlně posadit na dohled velkého zrcadla, třeba v jednom z kulatých boxů, a přečíst si výňatky z jídelního lístku, které jsou na něm napsány růžovou křídou. Pak je také možné si vybrat místo na malé galerii v mezipatře, ale protože obsluhuje starší paní, je dost pravděpodobné, že se jí za vámi nebude chtít nahoru tolik běhat.

Vzhledem k nedalekým odborům a také studentům, kteří Café Churchill navštěvují nejčastěji, jsou tu ceny, jak se říká, lidové A že je z čeho vybírat. Milovníci lehkých obědů či větších svačin, sladkého, slaného, nenapravitelní kafaři i ti, co nestíhají snídaně či si jen přejí uhasit žízeň, si přijdou na své. Toasty, saláty, poháry, dva piškotové pláty slepené meruňkovou marmeládou nazývající se meruňkovým dortíkem za deset korun. Speciální přání v podobě trojky džusu a dvojky vody v jednom půllitru zde nemají rádi, ale i přesto by se dalo říct, že obsluha je příjemná. Pokud si však přejete zaplatit, zkuste jít přímo k baru, jinak se vaše čekání na účet může prodloužit.

Café Churchill je levnou variantou příjemné kavárny. Ve spěchu a nedostatku inspirace, kam zajít, se dá i doporučit, ale jinak si myslím, že v okolí naší školy se najdou podniky lepší.

Z ceníku:
Vídeňská káva – 40 Kč
Presso s mlékem – 30 Kč
Meruňkový dortík – 10 Kč
2 dl Juice + 1dl vody – 30 Kč
Salát a 2ks toastů – 50 Kč

Otevírací doba:
Po–Pá 9.00–22.00
So zavřeno
Ne 15.00–20.00

Mohlo by tě zajímat: