CEMS skončil na osmém místě v Business Masters Ranking 2018

6. 12. 2017 | | Zprávy ze školy QS rankong 2018

Hned ve dvou kategoriích uspěla Vysoká škola ekonomická (VŠE) v hodnocení společnosti QS, která již 25 let posuzuje nejlepší vysoké školy světa. V letošním roce poprvé zorganizovala specializované oborové hodnocení navazujících magisterských programů Business Masters Ranking, které je rozděleno do tří kategorií – finance, management a business analytics.

Mezi 150 nejlepších vysokých škol se VŠE dostala v kategorii management a finance. V první oblasti zveřejnila společnost QS žebříček 122 magisterských programů. V kategorii finance publikovali 131 nejlepších programů. Přesné pořadí uvádí QS u první stovky škol. Za nejlepší studijní programy byly zvoleny navazující magisterské obory Fakulty financí a účetnictví a Fakulty podnikohospodářské. VŠE skončila v kategorii 100+.

Velký úspěch měl program CEMS, který skončil na osmém místě v kategorii management. Tento navazující magisterský obor se vyučuje na Fakultě podnikohospodářské. Celé jeho studium probíhá v angličtině a je určen studentům se zájmem o mezinárodní podnikatelské prostředí. Po úspěšném absolvování studijního programu získají studenti kromě titulu inženýr také certifikát CEMS MIM (Master in International Management), který je mezinárodně uznáván.

Nejlepší vysoké školy jsou partnerskými univerzitami ekonomky

Úspěch vysokých škol ze zemí střední a východní Evropy byl minimální. Na prvních příčkách se objevily převážně univerzity ze západní Evropy nebo Spojených států amerických. Mezi nejlepšími nechyběla London Business School nebo HEC Paris, která je partnerskou univerzitou ekonomky. Do Top 10 v oblasti managementu se kromě HEC Paris dostalo dalších šest partnerských škol VŠE. Potvrdilo se, že studenti, kteří plánují vyjet na výměnný pobyt do zahraničí, mají na výběr z vysokých škol, které patří mezi nejlepší ve světě.

V hodnocení se zohledňovalo pět kategorií – zájem zaměstnavatelů o absolventy, podnikatelské schopnosti a úspěšnost absolventů, návratnost investice vložené do vzdělání, diverzita ve složení studentů a učitelů. Kompletní žebříčky ve všech třech kategorií mohou zájemci najít na oficiálních stránkách.

Zdroj: webové stránky VŠE

Mohlo by tě zajímat: