Cesta Úspěšných zlepšuje soft skills studentů v rámci mezinárodní spolupráce

1. 2. 2017 | | Studentský život, Zprávy ze školy 12144937_882889295120816_4815981505681680755_n

Za podpory programu Erasmus + Evropské unie navázal studentský projekt Cesta Úspěšných aktivní spolupráci se slovenskou komunitou AZU (Aktivita zvyšuje úspěch). Výsledky této spolupráce mohou studentům pomoci zvyšovat jejich kompetence.

Cílem této spolupráce bylo využít know-how obou organizací a připravit tak pro studenty ještě kvalitnější a hodnotnější obsah. „Díky podpoře ze strany evropského programu se nám podařilo vytvořit silné pouto s velmi zajímavým slovenským uskupením AZU.sk, které vyzývá studenty do praxe, “ přibližuje projekt zakladatel Cesty Úspěšných Jan Skryja. „Tato spolupráce vedla ke stvoření bohatého obsahu, který může studentům velmi pomoci,“ dodává. V roce 2016 pak české a slovenské uskupení sdílelo své myšlenky pro zlepšení podpory podnikatelského i zaměstnaneckého prostředí.

V rámci tohoto společného projektu vznikly desítky veřejně dostupných video přednášek, které je možné najít přímo na webu nebo YouTube kanálu Cesty Úspěšných. Za zmínku stojí například Martin Hausenblas, který mluvil o podnikatelské vizi a konceptu údolí slz, podle kterého je potřeba být připraven na to, že jakmile se do něčeho pustíme, tak po počátečním štěstí začátečníka může přijít dlouhá etapa útrap a komplikací. Často se jedná o test vytrvalosti a je potřeba něčím takovým projít.

Velkým tématem je rovněž sebeprezentace. Lukáš Hrdlička učil studenty, jak úderně zaujmout v krátkém čase, Martin Konečný přednesl základy vyjednávání, Petr Jasinski se zabýval tím, jak lidé mohou co nejefektivněji využít svou řeč těla.

Dalším důležitým milníkem je spuštění několika sérií denních tréninků. V každé sérií čeká sledující deset videí, v rámci kterých je přednášející provede určitou oblastí. Příkladem může být Petr Žák, který v deseti jednoduchých krocích vysvětluje, jakým způsobem mohou lidé „skečnoutovat“, tedy vytvářet vizuální poznámky, a jak moc jim to může pomoci. Veškerý zmíněný obsah je bezplatně dostupný na webu projektu Cesty Úspěšných a každý jej tak může využívat pro svůj každodenní růst. „Je to způsob, kterým chceme dosáhnout toho, aby měl každý student možnost denně na sobě pracovat a využívat profesionálního obsahu. Nezávisle na tom, jaké jsou jeho finanční možnosti,“ uzavírá Jan Skryja.

Foto: Cesta Úspěšných

Mohlo by tě zajímat: