Déčko ještě musí vydržet

7. 5. 2007 | | Nezařazené

Rekonstrukce Jarova I. D nezačne podle původního plánu 1. června. Projekt ještě nebyl schválen. Studentům se poskytne náhradní ubytování.

Rekonstrukce Jarova I. D nezačne podle původního plánu 1. června. Projekt ještě nebyl schválen. Studentům se poskytne náhradní ubytování.

Na koleji Jarov I. D má letos proběhnout rozsáhlá rekonstrukce. Správa účelových zařízení (SÚZ) Vysoké školy ekonomické naplánovala tuto akci na období od 1. června do 30. září. Už teď je ale jisté, že se v červnu nezačne. Důvodem je totiž nedokončený projekt, který je nutný k tomu, aby mohlo být vyhlášeno výběrové řízení a vybrána vhodná firma, která rekonstrukci zrealizuje.

Ředitel SÚZ, Drahoslav Zerzáň, se k této věci vyjádřil: „Akce je stále v plánu, nebude se rušit. Dojde pouze ke změně termínu, a to tak, že se začne minimálně s měsíčním zpožděním.“ Zerzáň také připouští, že by se rekonstrukce mohla stihnout do plánovaného data, tedy do 30. září, pokud už nebudou další problémy s projektem a hlavním kritériem při výběrovém řízení bude termín provedení.

To se ale nemusí povést a stavební práce na Jarově I. D by tak zasáhly i do života studentů. „Déčko“ by pak na podzim nemohlo poskytnout ubytovací kapacity. „Budeme se snažit uspokojit co největší počet zájemců o bydlení na kolejích. Proto nabídneme těm studentům, kterých by se omezení provozu Jarova I. D týkalo, náhradní ubytování,“ ujišťuje Zerzáň.

Škola již má s náhradním ubytováním zkušenosti. V minulosti využívala služeb ubytoven Chmelnice a Vackov a hotelů Krystal a Luna.

Mohlo by tě zajímat: