Dobrá čajovna

30. 1. 2004 | | Nezařazené

Asi bychom neobjevili moc lidí, kteří ještě nebyli v hospůdce U Vystřelenýho oka. Šli jsme dále za tento kulturní podnik a narazili na čajovnu. Tedy lépe řečeno na meditujícího buddhu v lidské velikosti. Jelikož byla tma a divné ticho, dost nás to vyděsilo. Uvnitř jsme minuli záchody, několik závěsů a dostali se do místnosti, která spíš připomínala lékárnu.

U Božích bojovníků 3, Praha 3

Tel.: 222 541 971

Po–Pá 14.00–23.00 hod.

So–Ne 17.00–23.00 hod.

Na internetu se nám nepodařilo najít stránky všech poboček sítí Dobrých čajoven, a tato patřila mezi ně.

Asi bychom neobjevili moc lidí, kteří ještě nebyli v hospůdce U Vystřelenýho oka. Šli jsme dále za tento kulturní podnik a narazili na čajovnu. Tedy lépe řečeno na meditujícího buddhu v lidské velikosti. Jelikož byla tma a divné ticho (až na průběžně projíždějící vlaky), dost nás to vyděsilo. Uvnitř jsme minuli záchody, několik závěsů a dostali se do místnosti, která spíš připomínala lékárnu. Ani váhy na pultíku nechyběly.

Prostor byl rozdělen na dva pokoje. První sloužil jak pro obsluhu, tak pro hosty. Byly zde jen stolečky s židlemi, styl a výzdoba nám připomínala Dobrou čajovnu na Václavském náměstí. Druhá místnost poskytovala dostatek soukromí, a to hlavně kvůli tomu, že tu byla možnost si sednout na vyvýšenou podlahu pokrytou kobercem a polštářky. Bohužel se do čajovny více než 20-30 lidí nevměstná. Nás se sešlo v jedné místnosti šest, a i tak jsme měli pocit, že si každý vidíme do konviček. Na stěnách visí fotky z různých částí světa. Každý stoleček je osvětlen malou lampičkou, opět ve stylu ostatních Dobrých čajoven. K zabavení rukou zde slouží hry scrabble, dáma a ostatní pro nás nedefinovatelné pomůcky. Nabídka čajů byla opět standardní, z krmě nás zaujal hommos (čti humus–delikatesa z cizrny, tedy teplomilné luskoviny) a denní nabídka normálního jídla včetně polévky. Objednali jsme si Puer cha, tmavý čaj z jihočínské provincie Yunnan, a Nepal fop, čaj z Nepálu, který byl v roce 1994 vyhlášen objevem roku. A chutnaly dobře.

Náš obdiv patřil konvičkám, které jsou originál vyrobeny pro Dobrou čajovnu. Po vypití čaje jsme zkusili záchody a oba jsme je definovali jednoznačně. Pro jejich použití bychom do sebe potřebovali dostat několik konviček.

Místnost neposkytovala příliš soukromí, už kvůli ne příliš ochotné obsluze, která se hlasitě bavila a celou dobu nás propichovala zvědavými pohledy. Nakonec jsme požádali o zaplacení a byli dosti nepříjemně odkázáni na pultík s lékařskými vahami. Jediné, co jsme obsluze schvalovali, byla příjemná hudba, na jejíž výběru se zřejmě podílela.

Nepal fop –40 Kč

Puer cha – 40 Kč

Maté rancho – 40 Kč

Sahlep (0,8 dcl) – 15 Kč

Zeleninová polévka – 30 Kč

Pita s marmeládou – 30 Kč

Čajové sušenky – 20 Kč

Mohlo by tě zajímat: