E-commerce, asistenční systémy řízení i AI. VŠE má v žebříčku 30 pod 30 tři absolventy

13. 7. 2023 | | Zprávy ze školy Koláž, Matěj Kapošváry, Daria Hv´žďalová, Jiří Tůma

Tak jako každý rok, i letos vydal časopis Forbes Česko žebříček 30 pod 30, do kterého vybral třicítku mladých perspektivních talentů napříč obory. Letos se do prestižního výběru dostali rovnou tři absolventi Vysoké školy ekonomické v Praze (VŠE) –⁠ Matěj Kapošváry, Jiří Tůma a Daria Hvížďalová.

Kapošváry vystudoval Fakultu podnikohospodářskou a v současnosti pracuje jako šéf firmy Shopsys, která se zabývá vývojem e-shopů na míru, kde řídí tým 70 odborníků na e-commerce a reprezentuje svou firmu v médiích. Své působení na VŠE dnes hodnotí jako velmi užitečné. „Pro mě bylo velkým přínosem to, že jsem studoval na VŠE v době, kdy už jsem pracoval,“ vysvětlil Kapošváry iListu. Díky tomu byl schopen to, co se ve škole dozvěděl, přenést do praxe a zároveň získal lepší přehled o fungování byznysu.

Předtím než přišel na VŠE, se věnoval studiu kybernetiky a robotiky na Českém vysokém učení technickém. „Během bakalářských studií mě ale postupně zlákal svět byznysu, proto jsem šel pak studovat na VŠE,“ vzpomíná. Svět peněz ho ostatně lákal už od dětství: zatímco mnoho dětí se chce stát kosmonautem či popelářem, Matěj měl jiný sen, být ředitelem banky. Tím se sice nestal, zato je z něj dnes odborník v oblasti e-commerce. „Na e-commerce mě baví její dynamika a neustálý vývoj. Je to oblast, kde se díky novým technologiím a inovacím dají vytvářet zajímavé projekty a řešit nové výzvy.“

Vývoj pokročilých asistenčních systémů by byl bez týmu nuda

Jiří Tůma z Fakulty informatiky a statistiky toho už od mládí chtěl zkusit co nejvíce. Již během studia na VŠE vedl tým zhruba dvaceti lidí. V době, kdy studium dokončil, byl už na jiné pozici, kde měl pod sebou dokonce 160 lidí. Momentálně vede globální R&D (Research and development – výzkum a vývoj, pozn. redakce) tým pro vývoj pokročilých asistenčních systémů řízení. Zodpovídá za systémové řešení front kamer aut z koncernu Volkswagen, za to, co umí a jak vypadají.

K firmě Valeo, kde momentálně působí, jej dostali headhunteři. „Před šesti lety by mě vůbec nenapadlo, že budu moci dělat něco takového, Valeo bylo a je top zaměstnavatel v ČR i v mnoha dalších zemích a fascinovala mě ta inovativnost,“ popisuje Tůma. Valeo působí v automobilovém průmyslu, a to jak ve výrobě, tak ve vývoji. Jiří Tůma ze všeho nejraději ve své práci řeší problémy s týmem. „Jinak by to byla nuda“, tvrdí.

Škola podle něj není zaručeným receptem na úspěch. „Není to o tom, že vám škola automaticky při studiu něco dává, je to o tom, co si ze školy berete. Určitě to pro mě byla super zkušenost a trochu jiný pohled na svět,“ říká přesvědčeně. Jelikož i on původně studoval ČVUT, byl zvyklý dívat se na věci spíše z technického hlediska.  „Dnes je to víc o komplexitě,“ dodává.

Nikdy není pozdě naučit se programovat

Daria Hvížďalová je členkou správní rady školy pro vývojáře 42 Prague, která spojuje její dvě životní vášně, technologie a vzdělávání. „Škola 42 Prague je nekonvenční škola IT zaměřená na vývoj softwaru a programování. Jedinečnost této školy spočívá v tom, že využívá metodiky peer-to-peer learning, což znamená, že studenti se učí tím, že spolupracují a učí se navzájem,“ popisuje projekt Hvížďalová. Škola je zdarma a otevřená všem bez ohledu na vzdělání, věk nebo předchozí zkušenosti. Hvížďalová je v současnosti členkou správní rady a dohlíží na strategii a rozvoj školy. V roce 2022, kdy tento model přišel do České republiky, měla jako CEO na starosti její spuštění.

Její první bakalářský titul byl ze sinologie, později zamířila i a na Fakultu podnikohospodářskou na VŠE. Na otázku, zda jí konkrétně studium VŠE pomohlo v její kariéře, zněla odpověď zcela jasně: „Rozhodně! Volba VŠE a CEMS bylo jedno z prvních rozhodnutí, které jsem po přestěhování do Čech udělala, a pravděpodobně jedno z nejlepších. Byl to cenný zdroj přátelství a profesních spojení, který mi umožnil dostat se tam, kde jsem teď.“

Najít rovnováhu mezi osobním a profesním životem může být podle Hvížďalové velmi obtížné. Moderní pracovní kultura a technologie totiž umožňují mnohem větší propojení práce a soukromí a práce často vyžaduje neustálou dostupnost a flexibilitu. „Vytvoření rovnováhy tedy vyžaduje vědomý přístup a ochotu věnovat čas na plánování a organizaci, respektování času na odpočinek a relaxaci,“ věří členka správní rady školy Prague 42. Dodává, že je důležité se nevzdávat, a uvědomit si, že tato rovnováha bude různá pro různé lidi a různé situace. „Užitečnou pomocnou sílou může být například využívání technologií jako je umělá inteligence k optimalizaci práce,“ zakončuje.

Foto: Forbes.cz

Mohlo by tě zajímat: