Ed Sheeran se vrací do Prahy. Začátek léta ve znamení koncertů a festivalů

30. 6. 2019 | | Studentský život riegrovy_sady

Pondělí nám oficiálně zahájilo letní prázdniny a spoustu z vás už má určitě sbalené kufry, krosny i batůžky na lákavé letní cestování. Pro ty, co se ale v Praze ještě tento týden zdrží, přinášíme pravidelný přehled akcí, které vás dostanou do pohody v horkých dnech i dlouhých večerech.

Úterý 2. července

V rámci festivalu Das Sommerkino Praha můžete v úterý navštívit Kinoloď v Holešovicích, kde se bude od 21 hodin promítat film Good Bye, Lenin! Tato komedie, která se stala Filmem roku 2003, přibližuje Pád Berlínské zdi a dobu začátku 90. let 20. století.

Středa 3. července

Grime, r’n’b, neo soul nebo trap. Pokud vám něco říká alespoň jeden z těchto hudebních stylů, pak byste neměli chybět ve středu na Stalinu, kde vystoupí Objev roku 2017 zpěvačka Hellwana. Hned po ní vás rozhýbe raper Mladej Moris a DJ Double J. Koncert začíná ve 20 hodin.

Čtvrtek 4. července

Pokud se vám úterý v Kinoloďi nehodí nebo vás filmy z období války nelákají, máme tu pro vás alternativu na čtvrteční večer. V Kasárnách Karlín se od 21:30 promítá film Lady Bird, který popisuje trable dospívání této mladé rebelky.

Pátek 5. července

Zajímavým projektem, na který se můžete těšit už tento pátek v 19 hodin je hudební festival Balkan Bashavel. Akce se ponese v rytmech balkan beats, gypsy music a reggae a hlavní hvězdou bude slovenské DJské duo Malalata.

Sobota 6. července

Přes celý víkend probíhá na Střeleckém ostrově Prague Paddle Fest, který je určený všem fanouškům paddleboardů od začátečníků po pokročilé. Můžete si tady vyzkoušet paddleboardy různých značek, zapádlovat si při západu slunce nebo zažít ranní jógu na paddleboardu.

Neděle 7. července

Do Prahy se v neděli vrací několikanásobný držitel cen Grammy a BRIT Awards Ed Sheeran a přiveze i své nejnovější album. Na nedělní koncert už jsou bohužel vstupenky vyprodané, ale v pondělí máte ještě stále možnost zakoupit lístky na druhý koncert. Před Edem vystoupí další známá jména jako James Bay nebo Zara Larsson. Atmosféra bude nepochybně kouzelná i proto, že se koncert odehraje v Letňanech pod širým nebem.

Foto: prahaneznama.cz

Mohlo by tě zajímat: