Ekonomka pomůže uprchlíkům. Odpustí jim kolejné a školné

13. 10. 2015 | | Zprávy ze školy Peníze ilustrace

Do pomoci uprchlíkům se rozhodla zapojit i Vysoká škola ekonomická. O tom, jak bude tato pomoc probíhat, jednala rektorka se všemi děkany fakult školy.

Podle vyjádření tiskové mluvčí VŠE Julie Daňkové jednotlivé fakulty poskytnou uprchlíkům osm až deset míst v cizojazyčných studijních oborech. Ti však musí splnit několik kritérií.  „Podmínkou je získání azylu v ČR a složení přijímacích zkoušek“, říká Daňková. Po získání místa na škole bude následovat finanční pomoc. „Škola těmto studentům odpustí školné a uhradí jim ubytování na kolejích,“ dodává tisková mluvčí.

VŠE není jediná, která se rozhodla pomoct. Masarykova univerzita v Brně je aktivní hned v několika oblastech. Například studenti Právnické fakulty MU zajistí poradenství ohledně azylového práva v uprchlickém zařízení. Studenti, kteří se aktivně zapojí do dobrovolnické pomoci, mohou navíc od školy získat finanční podporu na pokrytí nákladů.

Také Karlova univerzita pomůže uprchlíkům. Těm, kteří získají azyl a složí přijímací zkoušky, promine školné.  Bezplatné studium programů vyučovaných v anglickém jazyce nabízejí v rámci pomoci následující fakulty – Fakulta sociálních věd, Filosofická fakulta a Fakulta humanitních studií.

ČTĚTE TAKÉ

„Erasmustown“ na efku končí

Praha očima cizinců

Kurzy zadarmo nebo konverzace u kafe. I tak se jde učit cizímu jazyku

Mohlo by tě zajímat: