Fakulta informatiky a statistiky volí svého děkana

22. 11. 2017 | | Zprávy ze školy volebni_urna

Fakultu informatiky a statistiky (FIS) čekají po volbách do „malého senátu“ před Vánoci ještě jedny volby – ty děkanské. Akademický senát FIS minulou středu vyhlásil volby kandidáta na funkci děkana pro funkční období 2018 až 2022. Zájemci o funkci mohou podávat přihlášky do středy 29. listopadu. Samotná volba pak proběhne v polovině prosince. Současný děkan Luboš Marek již na nejvyšším fakultním postu působí dvě funkční období, svůj mandát tedy obhajovat nemůže.

Kandidáti musí odevzdat přihlášku na podatelnu Vysoké školy ekonomické na jméno předsedy volební komise, kterým je Zdeněk Vondra z Centra profesního vzdělávání. Přihlášky musí mít písemnou formu, obsahovat výslovný písemný souhlas a podpis uchazeče se zařazením na volební listinu uchazečů o funkci děkana čtvrté fakulty. Kromě toho musí zájemce připojit životopis, korespondenční adresa a stručnou charakteristiku programových cílů pro funkční období.

Jméno nového děkana bude zřejmě známé ještě do Vánoc. Akademičtí senátoři budou volit děkana na zasedání akademického senátu 13. prosince od 9 hodin.

O kandidátech i výsledku děkanských voleb vás budeme informovat na našem webu.

Mohlo by tě zajímat: