Fakulta mezinárodních vztahů znovu získala prestižní akreditaci

22. 2. 2018 | | Zprávy ze školy epas

Fakulta mezinárodních vztahů (FMV) obhájila prestižní mezinárodní akreditaci EPAS, udělovanou asociací EFMD, pro magisterské obory Mezinárodní obchod a International business-Central European Business Realities. Pro oba obory ji tentokrát získala na pět let. Tím se Vysoká škola ekonomická (VŠE) zařadila mezi sedm vysokých škol v rámci celého světa, které tuto akreditaci získaly na nejdelší možné období pro více než jeden obor.

Akreditační komise ocenila u magisterského oboru Mezinárodní obchod zejména povinnost studentů vyjet na studijní pobyt do zahraničí, absolvovat pracovní stáž v mezinárodní společnosti, nebo výuku minimálně tří předmětů hostujících profesorů v cizím jazyce. Program International Business láká na možnost studia double degree na osmi evropských vysokých školách. Většina z nich má akreditaci EPAS a je sdružená v konsorciu MIB EPAS Consortium, jehož byla FMV zakládajícím členem. „Dobrá zpráva z Bruselu potvrdila skutečnost, že v oblasti výuky mezinárodního obchodu patří VŠE ke světové špičce,“ komentuje úspěch rektorka Hana Machková. „Při závěrečném pohovoru ocenil Peer Review team (čtyřčlenná mezinárodní expertní komise, pozn. red.) zejména zaujetí vedení fakulty, učitelů i studentů, se kterým se snaží rozvíjet obor International Business podle mezinárodně uznávaných standardů,“ dodává.

FMV poprvé získala akreditaci EPAS na dobu tří let v roce 2012, v roce 2015 došlo k prodoužení akreditace o další tři roky.

EFMD (European Foundation for Management Development, pozn. red.) je mezinárodní nezisková asociace založená v Belgii v roku 1972. Tvoří ji přibližně 900 organizací z akademické, podnikatelské a veřejné sféry v 88 zemích světa. Její členové udělují několik typů akreditací nejlepším vysokým školám a oborům zaměřeným na management. Kromě vysokých škol se zaměřuje i na online kurzy a korporátní vzdělávání.

EPAS (European Programme Accreditation System, pozn. red.) je jeden z typů akreditací udělovaných EFMD. Uděluje se konkrétním studijním programům zaměřeným na business a management. V současné době má akreditaci EPAS celkem 111 oborů na 82 univerzitách v 38 zemích světa.

Foto: wikimedia.org

Mohlo by tě zajímat: