Fotoklub Kyklop

12. 3. 2002 | | Studentský život

Fotoklub Kyklop vznikl na VŠE v říjnu loňského roku. Jeho cílem je sdružovat všechny, kteří se zajímají o amatérskou fotografii, a vytvořit platformu pro širší spolupráci nejen amatérských fotografů, ale i firem a dalších institucí operujících v oblasti fotografie.

Fotoklub Kyklop vznikl na VŠE v říjnu loňského roku. Jeho cílem je sdružovat všechny, kteří se zajímají o amatérskou fotografii, a vytvořit platformu pro širší spolupráci nejen amatérských fotografů, ale i firem a dalších institucí operujících v oblasti fotografie. Přestože je fotoklub orientován především na studenty Vysoké školy ekonomické v Praze, je členství otevřeno i pro ostatní zájemce všech věkových kategorií. Vítáni jsou jak začínající, tak i pokročilí nebo profesionální fotografové, kteří jsou ochotni se zapojit do aktivit fotoklubu a podělit se o své zkušenosti.

Setkání fotoklubu se konají jednou za dva týdny, vždy ve středu od 18.00 hodin. První schůzka v letním semestru se konala 13. února. Každé setkání je tématicky zaměřené na určitou oblast fotografie. Snahou organizátorů je ke každému tématu pozvat odborného hosta.

Další aktivitou fotoklubu je výstavní soutěž „SPOUŠŤ“, která je plánována na konec února. Soutěž potrvá čtrnáct dní a dočasně nahradí Obrazárnu Honzy Smolíka. Hlasování o nejlepší fotografii se bude moci zúčastnit každý. V neposlední řadě fotoklub organizuje výlety, kde si každý může vyzkoušet fotografii v praxi. Do budoucna má zájem upevnit svoji pozici na VŠE a získat prostory pro vybudování temné komory.

Mohlo by tě zajímat: