Futsalisté VŠE přehráli UK a postupují do celorepublikového boje o titul

2. 11. 2022 | | Sport, Zprávy ze školy Futsal tým reprezentace VŠE

Futsalový tým Vysoké školy ekonomické (VŠE) má za sebou další úspěch, důležité čtvrtfinálové utkání proti Univerzitě Karlově (UK) zvládl poměrem 3:2 a podařilo se mu tak poprvé v historii kvalifikovat do celorepublikového Final Four, které se bude konat v průběhu prosince. „Přesto, že se jednalo o pražské derby, se zápas nesl v duchu fair-play na obou stranách,“ těšilo trenéra futsalistů Ekonomky Martina Kučeru.

Cesta za úspěchem se ale nerodila lehce, komplikace přišly již během první dvacetiminutovky, během níž VŠE takřka nasbírala kritické množství faulů, které by dle futsalových pravidel přiřklo soupeři pokutový kop. „Náš tým ale naštěstí tyto kritické okamžiky překonal a poločas tak skončil za bezbrankového stavu,“ chválil zodpovědnost svých svěřenců Kučera.

Druhé dějství vyšlo našim reprezentantům o poznání lépe, když si díky brankám Žežulky, Begiče a Šahiniho dokázali vytvořit zdánlivě pohodlný tříbrankový náskok. Karlovka kontrovala dvěma góly v závěru při power play, tedy po odvolání brankáře, osud duelu se ale snažila zvrátit marně. Mužstvo VŠE se tak může těšit na prosincovou Final Four a boj o celkový triumf v Univerzitní futsalové lize. „Musím hlavně poděkovat za podporu jak fanouškům, kteří si našli cestu na chodovskou palubovku, tak sponzorům,“ uzavřel spokojený Kučera. Pro bližší informace o průběhu dalších duelů soutěže sledujte náš web nebo Instagram futsalového celku VŠE.

Foto: Facebook Fotbalové a futsalové reprezentace VŠE v Praze

Mohlo by tě zajímat: