iList v novém kabátě vás mile překvapí

29. 9. 2015 | | Studentský život tistene

Prázdniny jsou za námi a druhý týden školy jakbysmet. Jistě jste plní dojmů a přizpůsobujete se zrychlujícímu se tempu. Na uklidnění si už od pondělí můžete v Rajské budově (RB) koupit nové číslo iListu, které vás, doufáme, mile překvapí. A to nejen svým zajímavým obsahem, kde se v hlavním tématu věnujeme cizincům na VŠE, ale i novým designem, který článkům na první pohled dodá větší šmrnc. Tak neváhejte a seznamte se s iListem v novém kabátě!

Fakulta mezinárodních vztahů mění děkana. Jak své funkční období hodnotí Štěpán Müller a co si on myslí o cizincích na VŠE? Nejen na to jsme se současného děkana zeptali v jednom z rozhovorů. Týna vyzpovídala náměstkyni primátorky Prahy Evu Kislingerovou. Dozvíte se například, že s Opencard by už problémy být neměly nebo jak je těžké skloubit profese politika a akademika.

kislingerova

Studujete-li už třetím rokem magistra, nebuďte na konci posledního semestru překvapení z poplatků za studium – raději jim předejděte s pomocí rad od Terky. Jsou cizinci na VŠE prospěšní? To se dozvíte z článku zaměřeného na naše slovenské spolužáky. Lýdia se svěřuje, proč vlastně šla jako Slovenka studovat do Česka.

Baca na VSE

Verča popsala, jak jsou zrekonstruované některé pokoje na Jarově, a proč jsou určené jen Erasmákům a doktorandům. Ve sportovní rubrice také pogratulovala našim sportovcům, kteří dokázali z Českých akademických her přivézt patnáct medailí.

Slováci na VŠE

A na závěr se můžete těšit i na něco „praktičtějšího“ – Bulva vám dá nezbytné rady, jak sbalit doktoranda. Pro úplný přehled jsme pro vás také připravili kalendář akcí na říjen.

Od pondělí si přijďte pro nový iList do stánku u menzy v RB nebo na Jižní Město. Pokud naše redaktory rozdávající jako bonus dobrou náladu nezastihnete, můžete si nové číslo koupit i u pokladen v menze, v Deštníku nebo v Antiku. A najdete nás i v elektronické podobě!

A spustili jsme i nový web!

Foto: archiv Evy Kislingerové, archiv ČAH Olomouc

ČTĚTE TAKÉ:

Mohlo by tě zajímat: