Jak dopadne další přípravný týden?

18. 12. 2003 | | Nezařazené

V příštím přípravném týdnu se učit nebude, vzkazuje prorektor pro pedagogiku prof. Vojtěch Krebs. Studenti tak mají jistotu s dostatečným předstihem. Tzv. Musílkův týden v zimním semestru vyvolal převážně negativní reakce studentů. Této skutečnosti si je vědomo i vedení školy. „Přípravný týden skončil problematicky,“ komentoval situaci prof. Krebs.

V příštím přípravném týdnu se učit nebude, vzkazuje prorektor pro pedagogiku prof. Vojtěch Krebs. Studenti tak mají jistotu s dostatečným předstihem.

Tzv. Musílkův týden v zimním semestru vyvolal převážně negativní reakce studentů. Této skutečnosti si je vědomo i vedení školy. „Přípravný týden skončil problematicky,“ komentoval situaci prof. Krebs.

„Na poradě s proděkany jsme se rozhodli, že vyučujícím nebudou přiděleny žádné učebny, řádná výuka probíhat nebude,“ uvedl prorektor. Pokud bude chtít nějaký vyučující přednášet, musí svůj úmysl zveřejnit přes proděkana příslušné fakulty a zajistit si místnost. Nabízí se tedy otázka, proč vůbec celý týden nezrušit. „To bohužel nejde,“odpověděl prof. Krebs. „Harmonogram byl již schválen a nelze s ním hýbat.“

Na poradě s proděkany se řešilo také využití posledního týdne semestru. Místnosti zůstanou přiděleny jako obvykle a zůstává na rozhodnutí vyučujících, jak s poslední přednáškou či cvičením naloží. „Mohou se rozhodnout nahradit výuku, stejně jako nechat psát zápočtové písemky nebo písemné zkoušky,“ potvrdil prof. Krebs.

Pro příští akademické roky se zvažuje, že by výuka mohla začínat až v říjnu a učilo by se i po vánočních prázdninách. Tento návrh však bude předmětem dalších diskuzí mezi vedením školy a jednotlivých fakult.

Mohlo by tě zajímat: