Jarov ožije VŠEFESTem. Týdenní přehled akcí

29. 9. 2019 | | Studentský život 22137004_1222064797895503_8199857981019719267_o

Škola už je v plném proudu, což ale znamená ideální příležitost na odreagování! Ať už vás baví hudba, cestování nebo odborné přednášky, v tomto týdnu si na své přijde každý! Hlavní akcí je však jistě VŠEFEST, který oficiálně rozjede nový akademický rok!

Pondělí 30.9.

Zase je tady to nenáviděné pondělí! Tak proč si ho trochu nezlepšit? A právě proto si pro vás spolek 4FIS připravil další pokračování cyklu Opíjíme se s 4FISem! – tedy 4FIS koncert vol. 3, kde vystoupí interpreti VOJTAANO a EBONY. Koncert se uskuteční v Cafe v lese ve 20 hodin.

Pokud vás však už nebaví chodit jen party a chtěli byste se něco nového přiučit, nezoufejte! Na pondělí je připravena také přednáška na téma Makroekonomický vývoj v globální a tuzemské ekonomice. Akci pořádá Bankéřský spolek za spolupráce Komerční banky v Likešově aule od 19:45.

Proběhne také Přednáška velvyslance USA v ČR Stephena B. Kinga na téma „Building a Stronger Czech Economy: The Role of U. S. Trade and Investment“. Akce se bude konat v RB 10118 hodin. Pozor, na přednášku je nutné se předem registrovat.

Úterý 1. 10

První říjnový den si vezme do parády spolek CUFR – Klub studentů cestovního ruchu. Ten si pro tento den připravil přednášku na téma Má spolupráce s influencery budoucnost? vedenou Ing. Vojenem Smíškem, managerem marketingu a PR pro Lipno servis s. r. o. Bude se konat v SB 30319:45.

A jestli chcete tento týden trochu cestovat, tak vyražte do Indie, tedy přesněji na Thalerovu kolej – Jarov III. G na reprízu letní přednášky, kde se budou promítat fotky z pobytu v indických městech Bangalore, Dillí a Mumbai v rámci stáže při Vysoké škole ekonomické. Akce začíná ve 20 hodin a pořaádá ji Martin Bláha.

Středa 2. 10.

Ve středu se vám rozproudí krev v žilách z našlapaného programu čtvrtého ročníku VŠEFESTu, na kterém samozřejmě nemůžete chybět! A na co se můžete těšit? Třeba na vystoupení čtyř studentských kapel jako je Čára, The Latecomers, Other Way a MetalCraft. Dále si můžete například vyzkoušet létání s drony nebo virtuální realitu. Po celý den jsou k dispozici nealko drinky zdarma. Také se můžete zapojit do celofestivalové hry o hodnotné ceny. Setkat se tu můžete nejen se spolužáky, přáteli, ale i studentskými spolky, včetně nás! Tak nezapomeňte dorazit na kolej Jarov I. Festival bude oficiálně zahájen v 16 hodin.

Mimo VŠEFESTu se můžete také zúčastnit konference s názvem FIR Annual Conference 2019: What is the Energy (Policy) of the future? Konference proběhne ve dvou blocích a zakončená bude skleničkou vína s významnými představiteli z oboru. Můžete se setkat s Radošem Horáčkem, Edwardem Robinsonem, Davidem Šafářem a dalšími osobnostmi. Pokud máte zájem, tak přijďte v 15:30 do RB 210. Nezapomeňte se včas registrovat.

Středeční večer si však můžete užít i na přednášce Klubu mladých manažerů – KMM CAO Aukra: Investováním až na vrchol. Přednášet bude dvaceti sedmiletý investor Lumír Kunz, který řídí Aukro, největší české online tržiště. Můžete si ho poslechnout v NB A od 18 hodin.

Čtvrtek 3. 10.

Čeká nás další cestovatelský kvíz, přesněji už třetí. Konat se bude v kávárně AdAstra od 19:45. Jedná se o dnes již tradiční PubQuiz, při kterém si budete moci zasoutěžit o drobné ceny. Kromě toho se zde setkáte s celou řadou cestovatelů a navzájem si tak vyměníte své zkušenosti a zážitky z cest.

Pátek 4. 10.

Máte rádi netradiční filmy? Pak je tato akce právě pro vás! Pátečním dnem začíná Korejský filmový festival s korejskou kuchyní. Najdete ho v BIO OKO (Františka Křížka 460/15, Praha 7). Festival začíná od 20 hodin a trvá po celý víkend.

Mohlo by tě zajímat: