Kandidátem na Krále Majálesu za VŠE je Tondis Udatný

22. 2. 2017 | | Studentský život Tondis Udatný

Vysoká škola ekonomická (VŠE) zná jako první svého kandidáta na letošní Pražský Majáles. Většinu poroty a přízeň přítomných studentů včera na Královské párty na Jižním Městě získal Tondis Udatný. Na Majálesu ho do královského páru VŠE doplní Pavla Mezzeiová.

Čtyři kandidáti na titul Krále VŠE i dvě soutěžící o post Královny VŠE museli během večera svým charismem strhnout tříčlennou porotu a publikum v královských disciplínách. Do skoro „šermířských“ bojů se tak vydali kandidáti se šlechtickými tituly Michal I. Pokorný, Voří z Moří, Tondis Udatný a ViKing VŠEhorád. Na Královnu si brousily zuby Pavla Mezzeiová a Klára Šírková.

Po krátkém předstvení kandidátů ohlásil moderátor Ondřej Bukáček první disciplínu pro dámskou část soutěžících – oloupání a jezení banánu bez pomoci rukou. Z těsného vítězství se nakonec radovala Klára. Před krátkou pauzou přišla řada i na jejich pánské protějšky – v disciplíně s názvem Kolonáda. Zatímco Pavla s Klárou ležely na zádech a mezi zuby držely kulatou oplatku, kralevicové měli za úkol klikovat a co nejrychleji ji sníst. S vervou se do disciplíny pustil Voří z Moří, který oplatku doslova rozcupoval po jednom kousnutí. Další dva kandidáti – Tondis Udatný a ViKing VŠEhorád – zase poctivě klikovali a karlovarskou pochoutku si spíše vychutnávali.

Nezapomnělo se ani na diváky. Během taneční soutěže, kdy se páry snažily prošlápnout ostatním konkurentům balónky, které měli přivázané u kotníků, mohly vyhrát dva lístky na Pražský Majáles. Ke konci večera moderátor Bukáček také vylosoval šťastlivce, kteří si ke stolu odnesli drink Loď.

VŠE bude letos o titul Krále Majálesu bojovat „udatně“

Další disciplínou bylo Horké křeslo. Moderátor kandidátům kladl lehké i záludné otázky z různých okruhů – základní vědomosti o VŠE nebo z kurzů ekonomie. I tak se někteří kandidáti zapotili i při poměrně jednoduchých otázkách, minimu, které by měl znát každý posluchač ekonomky. Moderátor akce se přitom ani nesnažil soutěžící nachytat: „Jak se jmenuje rektor VŠE?,“ ptal se. „Vím, že je to rektorka, ale na jméno si nevzpomenu,“ odpovídal ViKing VŠEhorád.

Lépe na tom nebyl ani Tondis Udatný. „Kolik fakult má VŠE?,“ doufal v jasnou odpověď Ondra Bukáček. „Pět?,“ zněl nejistý Tondis. „No skoro, je to šest,“ sdělil mu správnou odpověď moderátor Bukáček. Mezi kandidátkami na Královnu VŠE zářila Klára. I přes pokročilou hodinu se jí obstojně podařilo odpovědět na otázku, co je to oligopol. Naopak její sokyně propadla stejně jako pánská část soutěžících.

Konečné výsledky tak mohla ovlivnit ještě volná disciplína, při které se kandidáti snažili publiku předvést širokou škálu svých talentů. Zatímco Voří z moří a Tondis Udatný zvolili taneční představení – Voří jako transvestita tancoval na Macarenu a Tondis v nové roli krabicového robota bavil diváky mácháním rukou – Viking VŠEhorád vsadil na rapperské číslo. Ačkoliv diváky roztancoval, během tří krátkých ukázek nijak více neoslnil. Michal I. Pokorný vsadil na soutěž v exování piva se dvěma dobrovolníky z publika – z pole ale odešel poražen.

Na alkohol vsadila i Klára. „Chtěla jsem spojit obě mé lásky – sport a pití. Budu dřepovat a zároveň panákovat,“ prohlásila odvážně. A k překvapení všech z pódia i celé akce odešla po svých. Druhá kandidátka s rozhodla jen pro sport – karate. Se dvěma „dobrovolníky“ z publika sehrála dvě krátké scénky, při kterých ukázala, jak se ubrání případným útočníkům.

Po ukončení královských disciplín už jen zbývalo sečíst výsledky a ohlásit majálesové zástupce ekonomky – Krále Tondise Udatného a Královnu Pavlu Mezzeiovou. Caesarovu korunu, i když z umělých zelených lístků, pak novým šlechticům předali lonští kandidáti za VŠE – Tommy s Wámi a Dajana Miščíková.

Více fotografií z akce nasdílíme během dne na našem Facebooku.

Mohlo by tě zajímat: