VŠEFEST představuje kapely různých žánrů a přidává druhou stage

5. 9. 2017 | | Studentský život VŠEFEST

Druhý ročník VŠEFESTu, festivalu studentů Vysoké školy ekonomické (VŠE), nebude jen o hudbě, ale stejně jako loni se zde představí spolky, které na ekonomce působí. Kromě toho bude znovu nealkoholický. Umístění před fotbalovým hřištěm u kolejí na Jarově i datum zůstávají, stejně jako jeho prosazování zábavy bez alkoholu.

Změnou bude vystoupení nových kapel nebo druhá stage. Mezi nováčky na festivale patří kapela Mr. Stranger, hrající rock’n’roll s anglickými texty. Druhou novinkou budou o poznání tvrdší Molotov Party, rock-metaloví mladíci zpívající tentokrát česky do ostrých zvuků kytar a bicích. S dalším vystoupením se opět změní žánr: garage-glamoví The Drain – anglicky zpívající úpěnlivými melodickými vokály a zajímavým kytarovým podkreslením. „Snažili jsme se o žánrovou rozmanitost od pop-rocku až k rock-metalu,“ říká Denisa Grecmanová, která má na starost program letošního VŠEFESTu. „Letošní ročník bude navíc obohacen o vedlejší stage, kde se můžete těšit převážně na vystoupení finalistů VŠE Hledá Talent,“ dodává. Další dvě kapely návštěvníci znají z loňského VŠEFESTu: rock-popoví HighLights a rockovo-housloví Other Way měli podle pořadatelů loni velký úspěch, proto byly na program zařazeni i letos. Všichni vystupující mají spojitost s VŠE.

Chytré hlavy na VŠE

Ani letos festival nebude jen o hudbě. Představí se tu i spolky fungující na ekonomce. Ty i vystupující hlavního a doprovodného programu mají být zástupci „chytrých hlav“, které evokují plakáty festivalu. To má připomínat, že studenti VŠE nejsou učící se stroje, ale zajímaví jedinci s chytrými nápady a chutí měnit svět k lepšímu, ať už prostřednictvím hudby nebo účastí v některém školním spolku.

VŠEFEST se bude konat 28. září od 12:30 v areálu kolejí Jarov. Open-air festival studentů VŠE bude opět zdarma a bez alkoholu – na návštěvníky bude čekat velké množství nealko nápojů zdarma a pestrá nabídka streetfood. Aktuální informace pořadatelé zveřejní na Facebookové události.

Mohlo by tě zajímat: