Když manažer neumí řídit

19. 12. 2001 | | Názory, Zprávy ze školy

Od začátku školního roku rozvířily poklidnou atmosféru ve škole již tři kauzy. Podobají se sobě jako vejce vejci. Externí firma nesplní včas svůj závazek a jsou to studenti, kteří to odnesou. Viník se zdá být poměrně jednoznačný. Dodavatel nesplnil podmínky, může za vše on.

Od začátku školního roku rozvířily poklidnou atmosféru ve škole již tři kauzy. Podobají se sobě jako vejce vejci. Externí firma nesplní včas svůj závazek a jsou to studenti, kteří to odnesou. Viník se zdá být poměrně jednoznačný. Dodavatel nesplnil podmínky, může za vše on. Poslední kauza se týkala multifunkčních kart. Podívejme se na tento případ blíže.

Výměna identifikačních kart byla od počátku šita horkou jehlou. Výrobce čipových kart je v republice pouze jeden, kapacita je omezená. Náhlé rozhodnutí o předčasné výměně kart bylo odhlasováno, protože Menza VŠE potřebovala nahradit starý systém. Jak je možné, že vedení včas nevědělo, že vedoucí SÚZ Drahoslav Zerzáň chce zavést čipové karty do menzy již od nadcházející zimy? Kdyby levá ruka věděla, co dělá pravá, mohli se studenti vyfotografovat již na konci letního semestru a vše by proběhlo v poklidu. Takto se student, který se dal vyfotografovat a zaplatil 300 korun na konci srpna, dočká své ISIC karty (možná) na konci listopadu. Žádný problém, vždyť má kartu starou. Průšvih nastává, pokud ji nemá. Jeden student, který si nepřál být jmenován, přestoupil mezi dvěma fakultami. Stará karta mu byla odebrána a nová je v nedohlednu. Nemůže do knihovny, ani na počítače. Bez identifikační karty se na VŠE fungovat nedá. Veškeré stížnosti rozhněvaných studentů dopadají na hlavu koordinátora výměny kart Jana Havlíčka. Není mu co závidět. Jeho nadřízení rozhodli a poté dali ruce pryč, nechť si s tím poradí ostatní.

Vedení nic netlačí. Počítač mají vlastní, na kolejích nebydlí a studentskou kartu nepotřebují. VŠE je ohromný kolos a řídit by ji měli schopní manažeři. Bohužel zatím to tak nevypadá.

Mohlo by tě zajímat: