Kino, stand up comedy a videomapping. Týdenní přehled akcí.

14. 7. 2019 | | Studentský život Praha_

Prázdniny jsou v plném proudu a metropole nabízí především večerní programy, díky kterým si odpočinete od parných dnů. Vybrali jsme pro vás dvě letní kina, ale i aktivnější způsoby zábavy. Můžete se totiž stát součástí průvodu festivalu Za dveřmi či se projít k Žižkovské věži, kde o víkendu odstartuje pomyslná raketa.

Pondělí 15. července

Od pondělí až do čtvrtka to bude v pražských ulicích pořádně žít. Koná se zde totiž festival pouličního divadla Za dveřmi, který spojuje hudbu, tanec, akrobacii, divadlo a mnoho dalšího. Metropoli navštíví i zahraniční umělci, hned v pondělí program na Náměstí republiky zahájí 25 muzikantů z Dánska. Program, jehož můžete být součástí i vy naleznete zde. Veškerá představení jsou zdarma.

Úterý 16. července

Úterní večer se ponese ve znamení zábavy a smíchu, o které se postarají vystupující v rámci stand-up comedy. Oblíbená show Na Stojáka se totiž bude konat v Tančírně ve Žlutých lázních od 18:00. Lístky jsou v předprodeji od 3.7., ale stále je můžete zakoupit v areálu Žlutých lázní za 195 Kč.

Středa 17. července

Středeční večer můžete strávit u snímku Foxtrot z roku 2017, který se bude promítat od 21:30 před klubem Cross v pražských Holešovicích. Vstup na akci je zdarma.

Čtvrtek 18. července

I čtvrtek nabízí strávení večera u tentokrát českého filmu. Snímek Zlatý podraz budou moci návštěvníci nákupního centra Černý most zdarma zhlédnout od 21:00 na netradičním místě – promítat se bude totiž na střeše. Nákupní centrum během prázdnin organizuje promítání českých filmů na každý čtvrtek. Proto nejen tento, ale i ty následující sledujte jejich web.

V rámci návštěvy nákupního centra si také můžete prohlédnout fotografie Japonska, které zachytili studenti Pražské fotografické školy. Výstava je prodloužena až do konce července.

Sobota 20. července

V sobotu i v neděli večer můžete sledovat, jak se Žižkovská věž přemění v raketu Apollo 11. Ta totiž přesně před 50 lety v 22:17 odstartovala na Měsíc. Přesně v tento čas, tedy krátce po desáté hodině večerní, odstartuje i videomapping, který bude všem návštěvníkům zdarma.

Foto: Tomáš Medek

Mohlo by tě zajímat: