Krosny a batohy nepřijímáme

5. 5. 2008 | | Zprávy ze školy

Nepřiměřená hmotnost zavazadel byla důvodem, proč Odbor správy a majetku (OSM) zakázal odkládat batohy v šatnách. Kapacitu prostor na úschovu nyní tvoří pouze devadesát skříněk. OSM rozšíření neplánuje.

Nepřiměřená hmotnost zavazadel byla důvodem, proč Odbor správy a majetku (OSM) zakázal odkládat batohy v šatnách. Kapacitu prostor na úschovu nyní tvoří pouze devadesát skříněk. OSM rozšíření neplánuje.

Na začátku tohoto roku vydal Odbor správy a majetku zákaz nechávat na Žižkově zavazadla v šatnách. Ze dne na den se tak u odkládacích prostor objevily letáky oznamující, že krosny a batohy šatnářky nepřijímají. Oficiálně však nikdo nic nevyhlásil, a tak o tomto zákazu mnoho studentů dodnes neví. Samy šatnářky potvrzují, že denně musí odmítnout několik lidí žádajících o úschovu batohů.

Důvodem pro toto omezení byla nepřiměřená váha zavazadel. „Mnohá měla větší hmotnost než patnáct kilogramů,“ upřesňuje Petr Kučera, technik OSM. Šatnářky dodávají, že při velkém provozu bylo opravdu těžké stíhat vydávat kabáty, natož ještě batohy.

Studentům je tedy nyní k dispozici pouze devadesát skříněk v Rajské budově. Ne všechny jsou však v použitelném stavu. Při počtu posluchačů, kteří na VŠE studují, je tato kapacita nedostačující, což se potvrdilo při několika kontrolách, které jsme podnikli. Opravdu výjimečně byla některá skříňka volná, a to nejen v pátek, ale také v průběhu celého pracovního týdne. OSM má ale na věc jiný názor. Podle slov Petra Kučery jsou skříňky plně využity jen v některých dnech.

Situace už zašla dokonce tak daleko, že někteří studenti si klíčky od skříněk berou domů. To se samozřejmě nelíbí ostatním. Na diskusním fóru na serveru vseborec.cz se na toto téma objevil komentář, ve kterém jeden z „postižených“ konstatuje: „Tak nevím, co mám dělat. Jestli si mám jít někam stěžovat. Jenomže tomuhle se stejně asi nijak nezabrání.“

Možným řešením by byl návrat ke starému systému nebo využití prostoru vedle šatny v Rajské budově. Ze slov Petra Kučery ale vyplývá, že tento prostor je určen k jiným účelům a nové skříňky zde umístěny nebudou.

Mohlo by tě zajímat: