Kuře v hodinkách

20. 2. 2003 | | Nezařazené

Recenze restaurace ve vrchním patře, klub jsme nehodnotili. Při vstupu do tohohle podniku jsme očekávali, že nás přivítá hromada kdákajících a skřehotajících kuřat. Realita až tak daleko od našich představ nebyla. Všechny stoly byly téměř do posledního místa zaplněny, a tak jsme měli celkem problém se do tohohle kurníku vejít. Víme proč.

Seifertova 26, Praha 3 – Žižkov

http://www.kurevhodinkach.cz/

email: restaurace@kurevhodinkach.cz

Po-So: 11.00-01.00

Ne: 12.00-01.00

(restaurace ve vrchním patře, klub jsme nehodnotili)

Při vstupu do tohohle podniku jsme očekávali, že nás přivítá hromada kdákajících a skřehotajících kuřat. Realita až tak daleko od našich představ nebyla. Všechny stoly byly téměř do posledního místa zaplněny, a tak jsme měli celkem problém se do tohohle kurníku vejít. Víme proč.

Hospoda decentně vymalovaná v moderním a kuřecím duchu žlutou barvou, nad stoly houpající se mamutí čtyřstrunná elektrická basovka (Že by ji zde zapomněl Elvis nebo Mišík?), stěny dekorovány reprodukcemi ze života legendární skupiny Flamenco … To vše jistě hraje na strunu nejen člověku, který se duší nachází v létech sedmdesátých, ale i člověku současnému. Kromě impozantní kytary u stropu při vstupu do restaurace oslní netradiční bar hned u dveří. Součástí baru je prosvětlená stěna, ve které jsou až ke stropu vystaveny různé nápoje. Žíznivá kuřata tak vybírají jistě nejen podle chuti, ale i podle barvy. Oko kuřecí dále upoutají moderní velké barevné televize promítající nejnovější hudební videoklipy.

Svým zpracováním nás uchvátilo korýtko v podobě jídelního lístku. Doslova jsme z něj zobali. Našli jsme v něm předkrmy, aperitivy, saláty, nealko, polévky, těstoviny, speciality, vína, ale i zmrzlinu a devět druhů kávy. Všechny kategorie poskytovaly dostatečný výběr. Za zmínku stojí například ruská šči, kuře v hodinkách, kukuřičný klas, grilované tofu, grilovaný králičí hřbet, kebab, nachos & salsa taco, kuskus či čerstvý preclík. Půl hodiny na studium jídelního lístku nestačí. Kromě jídel a pitiv v něm najdete, že se pivo na českém území vyrábělo v Břevnovském klášteře už v roce 993 nebo že Flamenco vzniklo v roce 1969.

Kuře v hodinkách … název pro tento podnik výstižný, večer uteče jako nic. Nejen, že z vnitřku hodinek není vidět na ručičky, a tak ztratíte pojem o čase, ale díky cenám můžete o vaše hodinky jednoduše přijít. Za kvalitu si musíte holt připlatit. K tomu vyzývá i jídelní lístek, ve kterém jsou ceny nejen v Kč, ale i v Euru!

Pivo:

Budvar 12 – 25,00 Kč (0,89 EUR)

Plzeň 12 – 25,00 Kč (0,89 EUR)

Gambrinus 10 – 20,00 Kč (0,71 EUR)

Granát Staropramen (0,4 l) – 23,00 Kč (0,82 EUR)

Zlatopramen 11 – 20,00 Kč (0,71 EUR)

Zlatopramen černé 10 20,00 Kč (0,71 EUR)

(Ceny jsou za 0,5 l nápoje, pokud není uvedeno jinak.)

Výběr z jídelníčku:

Káva 23 Kč, capuccino 25 Kč, nakládaný hermelín 30 Kč, nachos & salsa taco 46 Kč, kuře v hodinkách 149 Kč, grilovaný králičí hřbet 185 Kč, kebab 182 Kč, kuskus 25 Kč.

Hodnocení (max. 5):

Poloha – 3,5

Ceny – 1

Prostředí – 4,5

Atmosféra – 4,5

Obsluha – 4

Kvalita stravy – 4

Čistota – 4,5

WC – 3,5

Kritéria hodnocení:

Poloha: vzhledem k VŠE, vzdálenost v čase.

Ceny: Jídlo a pití kromě piva.

Prostředí: Výzdoba, opotřebenost vybavení, interiér, zakouřenost, zařízení.

Atmosféra: Duch prostředí, osazenstvo, klientela, kultura místa.

Obsluha: Ochota, rychlost, tolerance, slušnost.

Kvalita stravy: Výběr, porce, syntetičnost stravy, kvalita surovin, obloha.

Čistota: Stoly, příbory, talíře, sklenice, interiér.

WC: Celkový stav, čistota, výzdoba.

Mohlo by tě zajímat: