Kvůli ISISu vznikají hádky i ve Výpočetním centru

15. 12. 2008 | | Zprávy ze školy

Při přechodu na ISIS se dohadují pracovníci i ve Výpočetním centru. Jeho ředitel rozhodl odpojit poštovní server Zimbra a server Veverka místo toho nahradit ISISem.

Při přechodu na ISIS se dohadují pracovníci i ve Výpočetním centru. Jeho ředitel rozhodl odpojit poštovní server Zimbra a server Veverka místo toho nahradit ISISem.

Pracovníci Výpočetního centra (VC) poštovní server zimbra.vse.cz odpojili v říjnu na základě rozhodnutí ředitele Karla Nenadála. To pobouřilo zejména Františka Kučeru, který zde pracuje v oddělení správy unixových systémů a zavádění Zimbry věnoval přibližně rok. Nenadál oproti tomu argumentuje hlavně úsporou peněz a vyšší mírou integrace.

V emailu redakci a další zaměstnancům školy vyjádřil Kučera názor, že když nebude moci pracovat na zajímavých projektech, ztrácí pro něj smysl zůstávat a být nadále zaměstnán ve VC. Práce na Zimbře věnoval zhruba rok. Sice ne nějak intenzivně, ale převážně ve volných chvílích, protože musel stíhat běžné provozní záležitosti. „Během letošních prázdnin byla spuštěna na serveru a k uvedení do provozu chybělo jen nějaké testování a dohodnutí vhodného termínu,“ prozradil Kučera.

Zimbra se zařadila k jedné variantě, jak nahradit již dosluhující mail server veverka.vse.cz. Nakonec Karel Nenadál přijal možnost, že se poštovní schránka přesměruje do již zavedeného ISISu. „Tímto rozhodnutím se zvýšila míra integrace a snížily náklady. Každé z uvažovaných řešení zahrnovalo své výhody i nevýhody. Zohledňoval jsem mnoho faktorů a nerozhodovalo se mi snadno,“ uvedl ředitel VC.

Tato skutečnost jen podpořila vyhrocenou situaci, kterou způsobil přechod na Integrovaný studijní informační systém (ISIS), který se do školy pořídil dodavatelským způsobem. Původně se používal diverzifikovaný či modulární systém, který částečně vyvinuli a hlavně provozovali sami zaměstnanci VC.

Mohlo by tě zajímat: