Letní přehled akcí: západ slunce z Lucerny, jóga v parku a další

19. 7. 2020 | | Studentský život Pražský hrad

Léto je již v plném proudu. Byť stále platí určitá omezení, pro většinu letních akcí to není překážkou. A jestli ještě nemáte plány na nějaký den a přemýšlíte, jak ho co nejlépe využít, můžete se inspirovat našimi tipy na letní aktivity. Nebudou opět chybět kina, komentované procházky po Praze či hudební festivaly.

Pondělí 20. července

Hned z kraje týdne si Skautský instut na Staromáku připravil promítání filmu Prázdniny v Římě. Za tuto americkou romantickou komedii z roku 1953 získala herečka Audrey Hepburn Oskara za hlavní roli novodobé princezny, která se vzepřela panovnickým povinnostem a odjela do Říma, kde se zamilovala do amerického novináře a prožila prázdniny jako obyčejná mladá dívka. Film se začne promítat ve 21:30 v originálním znění s českými titulky. Vstupné je 80 Kč a platí se až na místě.

Lucerna opět otevírá S-třešní sezónu. Můžete se tak každou sobotu, neděli a pondělí od 14 do 22 hodin dívat na jeden z 69 západů slunce ze střechy Lucerny s výhledem na Pražský hrad. Romantická atmosféra bude navíc umocněna hudebními koncerty a nově vysazeným třešňovým sadem. Vstupenky ve formě lupenů stojí 100 Kč, a pokud přijdete v čase od 14 do 16 hodin dostanete skleničku Campari zdarma.

Úterý 21. července

Z hudební scény se můžete těšit na koncert Pokáče v přírodním areálu na pražském Výstavišti. Areál bude otevřen od 16 hodin a koncert začne ve 20 hodin. Vstupenky ve výši 490 Kč pořídíte na GoOut.cz nebo na pokladně a webu Lucerna Music Baru.

Pokud máte rádi procházky Prahou a rádi obdivujete zdejší architekturu, můžete se účastnit architektonické procházky Po stopách Jana KotěryJan Kotěra je jeden z nejvýznamnějších architektů na přelomu 19. a 20. století. Kapacita zájemců je omezená a délka procházky je odhadovaná na 2 – 2,5 hodiny. Vstupné činí 130 Kč a lze ho zakoupit v síti GoOut.

Středa 22. července

Na letní kino můžete zavítat i do parku v Kolodějích. Promítat se bude česká komedie Poslední aristokratka. Vstupenky lze zakoupit zde.

Středeční odpoledne na Letné se promění v malou mexickou fiestu. Těšit se můžete na mexické jídlo (tacos, burritos), drinky (margaritas) ale i artesaníu (mexické rukodělné výrobky: textilie, bižuterie, mexické stříbro). V rámci programu vystoupí tradiční Mariachi (ti mužíci s klobouky a kytarami). Akce je zdarma. Pořádá ji Merkádo ve spolupráci s Aerofilms a kinem Bio OKO.

Každou středu v čase 18:30 – 19:30 si také můžete přijít zacvičit venkovní jógu v parku Nové Roztyly vedle hotelu Nosál a restaurace Za Větrem. Rezervace předem není nutná.

Čtvrtek 23. července

Chcete cestovat levně a létat po světě za pár korun? Pak přijďte na přednášku Jak ulovit nejlevnější letenky? do Kavárny dobrodruha. Přednášet bude Jiří Spolek ze Zaletsi.cz. Na závěr akce proběhne křest nové appky na hlídání akčních letenek. Vstupenky zde.

Pátek 24. července

Přemýšleli jste někdy nad tím, jací lidé vás přitahují nebo proč mají někteří lidé odlišné životní tempo? Právě na tyto otázky dává odpověď socionika. V semináři Základy socioniky (hrou) od Sozicon CZ se naučíte poznávat rozdíly mezi senzorickým (tělesným) typem člověka a typem intuitivním a rozdíly mezi extroverty a introverty, čímž se naučíte mezi lidmi číst. Přihlášení nutné předem.

Sobota 25. července

V sobotu pro vás máme opět tip na letní kino. Tentokrát pořádané Prague Rooftop Festivatelem. Více informací již brzy zde.

Neděle 26. července

Každou neděli od 7.6.2020 od 10:00 do 21:00 probíhá na Výstavišti v místech nově zrekonstruované Bruselské cesty Food Truck ParkČekají na vás food trucky a stánky s nabídkou specialit od klasických burgrů, trhaného masa, zapékaných sandwichů, belgických hranolek, až po italskou, mexickou a asijskou kuchyni.

Mohlo by tě zajímat: