Letní semestr opět s filmovým klubem…

15. 1. 2001 | | Nezařazené

…aneb nejraději bych napsal „Filmový klub VŠE forever“, ale osobně mohu garantovat jeho existenci zatím jen ve výše uvedeném období. Je to jen opatrné konstatování, nikoli obava či nářek .

…aneb nejraději bych napsal „Filmový klub VŠE forever“, ale osobně mohu garantovat jeho existenci zatím jen ve výše uvedeném období. Je to jen opatrné konstatování, nikoli obava či nářek. Naopak se snad blýská na časy, vždyť takovým renomé, jaké si FK VŠE získal zejména v tomto semestru, se může pochlubit z pražských vysokých škol pouze ČVUT, jejichž filmový klub má přece jen několik desítek let náskok…

Jaké jsou novinky pro příští semestr? Pro diváky nejméně zaznamenatelnou, avšak důležitou změnou bude další modernizace „strojového parku”, kterou by měly být eliminovány technické problémy z počátku proběhlého semestru. Nejvíce vás však asi zajímají filmečky chystané do programové nabídky – nejraději bychom pochopitelně seznámili diváky na půdě VŠE se všemi novinkami z období podzim-jaro, které za to stojí. Bohužel, celá řada z nich je v širokoúhlém formátu a k jejich promítání je zapotřebí objektiv, který zatím postrádáme. Proto se nevyhneme sekci „starý dobrý pecky”, jíž se mezery v programu pokusíme zaplnit. Filmy, které uvidíte tak lze zařadit řekněme do čtyř kategorií:

  1. premiéry („Pornografický vztah”, „Aberdeen”, „Buena Vista Social Club”…)
  2. starý dobrý pecky („Trees Lounge”, „Život v oblouznění”, „Big Lebowski”…)
  3. výběr z Projektu 100 – 2001 („Modrý samet”, „Vše co chcete vědět o sexu…”, „Dr. Divnoláska aneb…”)
  4. vítězné filmy dle vašeho hlasování („Balada pro banditu”, „Mazací hlava”, „Tajnosti a lži”…)

Program bude opět doplněn několika skvostnými díly z Národního filmového archívu (co třeba takový Kitanův „Ohňostroj”?). Nebo bude taky všechno jinak aneb změny v programu vyhrazeny :).

Je trošku smůla, že hned dva státní svátky připadnou právě na úterky (1. 5. a 8. 5.). Představení tudíž dvakrát odpadne, rád bych však vyjednal náhradní dny v inkriminovaných týdnech – alespoň pro večerní představení. Dohromady by jich tedy mělo být dvacet šest (12+14).
Co zůstává při starém? Napadají mě dvě věci: cena vstupenky 35,- korun českých a stránky filmového klubu na adrese http://www.vse.cz/studak/fk/index.php3, jejichž obsah bude opět naplňován v průběhu ledna.

Závěrem jen dodávám: máte-li podněty, návrhy a připomínky k Filmovému klubu VŠE, neváhejte je adresovat na e-mail vse@filmklub.cz. Všechny vás zvu na první promítání v novém semestru – 13. 2. bude na programu legendární “Balada pro banditu”. Přijďte si zapět! Těším se.

Mohlo by tě zajímat: