Majálesový maraton začíná. Představí se i královský pár VŠE

29. 3. 2018 | | Studentský život, Zprávy ze školy Kráľ a kráľovna Majáles 2018

V období od konce března až téměř do konce dubna nastává takzvaný majálesový měsíc oslavující příchod jara a studentský život. Toto období je plné zajímavých studentských akcí, na kterých se představí kandidáti na Krále a Královnu z jednotlivých vysokých škol. Na všechny události jsou zváni studenti, aby svou přítomností a počtem podpořili nejen kandidáty, ale také svou mateřskou školu.

Stavba pražské májky – čtvrtek 29. března

Událost startující studentský měsíc se koná už  dnes od 13:30. Své královské kandidáty a jejich družiny uvidíte tradičně na křižovatce Jungmannovy a Vodičkovy ulice. Pokud chcete přijít podpořit krále a královnu VŠE Lukáše a Vendy, doražte v bílé barvě. Na akci se tradičně objevuje i starosta Městské části Praha 1 Oldřich Lomecký. Po stavbě májky se studenti odeberou na do Riegerových sadů, kde se můžou těšit na hudbu či občerstvení. Odpolední program završí afterparty v klubu Rodeo. Bližší informace naleznete na Facebookové události zde.

Majáles Contest SŠ & VŠ kapel – středa 4. dubna

Ani ne týden po stavbě májky si od 18 hodin můžete přijít poslechnout středoškolské i vysokoškolské kapely do pražského Rock Café. Na této události mohou návštěvníci rozhodnout, které kapely vystoupí na hlavních pódiích majálesového dne.

Královský fotbalpool – čtvrtek 5. dubna

Pokud se příliš společensky neunavíte, můžete hned následující den v 17 hodin v Bowlingu Dejvice podpořit svého Krále a Královnu ve sportovní disciplíně. Pro šikovné kandidáty je v netradičním pojetí fotbalu ve hře titul Fotbalpoolový král.

Chill Churchill – středa 11. dubna

Před ekonomkou zůstaneme. Konat se tu bude tradiční akce, plná pohodové atmosféry, která je jako dělaná pro oddechnutí si po přednášce – Chill Churchill. Na místě si budete moci vyzkoušet netradiční outdoorové sporty, zahrát hry, poslouchat muziku či ochutnat banana split zdarma. Bližší informace budou brzy uveřejněny na události skupiny VŠE na Majáles.

Královská debata – středa 18. dubna

Kromě sportovních dovedností musí být králové a královny zdatní i v „měkkých“ disciplínách, jako například v rétorice. Královští kandidáti budou moci své názory z oblasti společensky důležitých témat přednést v Královské debatě, která se bude konat ve středu 18. dubna od 19 hodin v Národní technické knihovně.

Královský bowling – úterý 24. dubna

Poslední královská disciplína se opět orientuje na fyzickou zdatnost kandidátů. Tentokrát se koná meziuniverzitní bowlingový turnaj v Bowling Celnici na Praze 1, který začne v 18 hodin.

Majálesový průvod – sobota 28. dubna

Majálesový průvod, který předchází samotnému vyvrcholení studentského měsíce, začíná opět na křižovatce Jungmannovy a Vodičkovy ulice. Studenti se v tradičních barvách své vysoké školy (VŠE v bílé) sejdou v 10:30, aby společně pokáceli májku a vydali se Prahou za doprovodu alegorických vozů až téměř do Letňan. V průvodu nebudou chybět známé hudební kapely, kandidáti na Krále a Královny všech zúčastněných vysokých škol ani kandidáti na Prince a Princeznu Majálesu.

Foto: archiv iListu

Mohlo by tě zajímat: