Majálesový měsíc začíná ve čtvrtek. Co letos přinese?

29. 3. 2017 | | Studentský život Majáles

Jaro se letos už ohlásilo a Majálesový měsíc pomalu klepe na dveře. Oficiálně začne už tento čtvrtek Stavbou májky. Všech pět největších pražských vysokých škol už zvolilo své kandidáty na Krále i Královnu Majálesu. Podpořit Vysokou školu ekonomickou (VŠE) můžete na následujících akcích. Nezapomínejte i na barevně odpovídající oblečení – studenty ekonomky zdobí bílá.

Stavba májky 30. března

Tradičně první oficiální akce Majálesu začne ve čtvrtek ve 12:45 (oficiální zahájení je ve 13:45) na rohu Jungmannovy a Vodičkovy ulice. Za VŠE se veřejně představí Král Tondis Udatný a Královna Pavla Mezzeiová. Účastníci se mohou těšit na družiny kandidátů jednotlivých škol, doprovodný program nebo na afterchill v Riegrových sadech. I letos by mělo akci přát pěkné počasí.

Darování krve 4. dubna

Majáles není jen hudba, párty a pivo – i to se letos snaží ukázat jeho organizátoři. Na VŠE proběhne v rámci měsíce Majálesových oslav den zápisu do Českého registru dárců krvetvorných buněk, a to ve spolupráci s pražským IKEMem. Od 9 do 15 hodin může v NB 169 pomoci každý ve věku od 18 do 40 let, který váží více než 50 kilogramů, je ve výborném zdravotním stavu a bez trvalé medikace a léčby (antikoncepce je výjimkou). Více informací se dočtete v článku zde.

Královský beer pong 11. dubna

Není turnaj jako turnaj – králové a královny se letos místo rytířské zboje chopí ping pongových míčků a své síly změří v turnaji v Beer pongu. Akce se koná v El Magicu v areálu kolejí na Jižním Městě. O královský skalp mohou bojovat i „poddaní“ – přihlásit se můžete zde.

Chill Churchill 12. dubna

Náměstí Winstona Churchilla ožije hudbou, studentskými organizacemi a zábavou. Přijďte si vyčistit hlavu od učení pod dohledem Tondise Udatného a jeho družiny.

Královská debata 18. dubna

Na tradiční představení programů Králů a Královen se přijďte podívat do Národní technické knihovny v Dejvicích od 18 hodin. Uslyšíte názory na to, co by jako „vládci Prahy“ na svých vysokých školách změnili a proč svoji univerzitu považují za tu nejlepší.

Apríles 22. dubna

Sedmý ročník festivalu Apríles proběhne 22.dubna na Nákladovém nádraží Žižkov. V rámci festivalu se jako každý rok budou konat hudební vystoupení a doprovodný program skládající se z odborných přednášek, divadel, výstavy fotografií a workshopů zaměřených na pražský industriál, který je tématem letošního ročníku.

Královský curling 24. dubna

Poslední společná akce Králů a Královen se uskuteční v hale Třešňovka na Zbraslavi.

Pražský Majáles 29. dubna

Studentský měsíc plný oslav vyvrcholí slavnostním poražením májky a průvodem kandidátů na Krále a Královnu vysokých škol spolu s jejich družinami, který dorazí na letňanské pláně přesně na zahájení Pražského Majálesu.

Foto: Filip KubusFoto: Petr Cihlář, Kristina Tůmová, Filip Kubus

Mohlo by tě zajímat: