Menza bude vařit podle chuti studentů

Menza bude vařit podle chuti studentů

Firemní ubrousky, nové tácy, výrazné cedule s nápisy „polévka“ či „hlavní jídlo“ a slunečníky tam, kam slunce nesvítí. To jsou první změny, které s sebou do menzy Italská se začátkem zimního semestru přinesl její nový provozovatel – firma Eurest.

Firemní ubrousky, nové tácy, výrazné cedule s nápisy „polévka“ či „hlavní jídlo“. To jsou první změny, které s sebou do menzy Italská se začátkem zimního semestru přinesl její nový provozovatel – firma Eurest.

Ing, Milan Hons
Regionální ředitel provozu firmy Eurest, spol. s r. o.

Zkušební provoz menzy zahájil Eurest v pondělí 15. září, kdy bylo možné objednávat pouze obědy. Večeře začala menza vařit od pondělí 22. září. „O našem vítězství ve veřejné soutěži jsme se dozvěděli až koncem srpna,“ řekl regionální ředitel provozu firmy Eurest ing. Milan Hons. Na zásadnější změny neměl zatím nový provozovatel mnoho času. Ceny i systém objednávání jídel zůstávají stejné jako v minulém roce. Na začátku semestru nefungovalo objednávání přes internet. Pracovníci firmy Anete, která systém provozuje, slíbili nápravu do 24. září. Do uzávěrky listu se nám však nepodařilo do systému se přihlásit. Regionální ředitel Eurestu se všem za nepříjemnosti omlouvá: „Ačkoli je v našem zájmu, aby systém fungoval, nemůžeme s tím nic dělat. Vím, že nám tu utíká kšeft,“ dodává ještě Hons.

Menza provozovaná firmou Eurest

„Původní vybavení jídelen i kuchyně jsme v podstatě komplet převzali. Na prvních pět týdnů jsme sestavili jídelníček podle původního provozovatele,“ uvedl Hons. Zároveň zdůraznil potřebu komunikace se studenty, jejichž chutím hodlá Eurest přizpůsobit především nabídku jídel. V plánu jsou dále podle něj různé gastronomické akce jako například „týden bulharské kuchyně“, „den jódu“, apod.

Menza provozovaná firmou Eurest

Změnit by se měl také doplňkový sortiment: „Každý den bude možné koupit si zeleninový nebo ovocný salát, moučník nebo ovoce,“ dodal Hons. Bohatší nabídkou by chtěl také nalákat studenty a zaměstnance do S klubu, který je součástí minutkové menzy a ve kterém by se podle Honse mohlo občerstvovat daleko více studentů než dosud.

Pro strávníky, kteří chtějí Eurestu přispět svým nápadem, jsou připraveny anketní lístky u výdeje jídel. „Už teď mám příspěvky kladné i záporné, na všechny postupně odpovím,“ vzkazuje ředitel Hons. Dodává, že po jednáních se školou se firma Eurest pokusila vyřešit alespoň nejpalčivější problémy: „Po stížnostech studentů jsme prodloužili původně chybně nasmlouvanou otevírací dobu z 19.30 na 20.00. Také jsme vyměnili příbory za nerezové. Tak jsem zvědavý, jak dlouho nám vydrží.“

Menza provozovaná firmou Eurest

Personální oblasti se změny příliš nedotkly. „Zaměstnance jsme povinni převzít ze zákona spolu s provozovnou, takže ze tří čtvrtin zůstali stejní,“ řekl Hons. Novou vedoucí se stala Eliška Kasalová, bývalá vedoucí menzy na Jarově, místo šéfkuchaře obsadil Vratislav Valena, dlouholetý pracovník Eurestu. „Na oba se mohou studenti obracet se svými stížnostmi, vedoucí i šéfkuchař jsou povinni se studenty komunikovat a v případě potřeby zjednat nápravu,“ podotkl Hons.

Menza provozovaná firmou Eurest

Firma Eurest byla podle ředitele Zerzáně vybrána na základě veřejné obchodní soutěže, protože nabídla nejlepší cenu. Ostatní služby byly srovnatelné s jejími konkurenty.

Větší investice do zařízení menzy se podle Honse plánují až od května do srpna 2004, kdy bude renovována varna a výdejna jídel.

Diskuze

Jak anonymně přispívat do diskuze? Stačí zaškrtnout "Chci zveřejnnit jako host" a vyplnit náhodné jméno a e-mail

Mohlo by vás zajímat

ilist web

EDITORIAL: Jak jsme z iListu udělali médium pro 21. století

Vážené čtenářky, vážení čtenáři, moji předchůdci měli příležitost pravidelně se na Vás obracet skrze úvodní slova tištěných čísel iListu. Já sám jsem takovou možnost neměl, poněvadž jsme po více než 25 letech jejich vydávání ukončili. Uplynulý akademický rok byl i proto plný změn, které si však krátké ohlédnutí rozhodně zaslouží. iList vznikl na konci minulého...

článek 2

Video o tvorbě rozvrhu na VŠE je terčem posměchu. Realita je však mnohem složitější.

Dvouminutové video – tolik stačilo k tomu, aby se v polovině června rozvířila vášnivá debata napříč sociálními sítěmi na téma tvorby rozvrhu na VŠE. Národohospodářská fakulta (NF) zveřejnila video, které mělo studentům i veřejnosti tento proces přiblížit. Pro část diváků je práce rozvrhářek terčem posměchu, druzí se jich zastávají. Proč vzbudilo video takovou vlnu reakcí,...

marcus-ng-ZbbhkQ0M2AM-unsplash

Povinný tělocvik na vysoké škole: ano nebo ne? Zeptali jsme se studentů VŠE.

Když se řekne Vysoká škola ekonomická v Praze (VŠE), většina lidí si představí učebny plné studentů, kteří pilně studují ekonomii, management, finance a spoustu dalších užitečných předmětů, ale ne vždy studenti VŠE tráví svůj čas v učebně či v posluchárně. Někteří z nich musí svůj čas alokovat i do nějakého z povinně volitelných kurzů tělocviku,...