Poradna: Milá Peggy

14. 3. 2003 | | Nezařazené

Milá Peggy, nebaví mě ekonomie a téhle školy už mám fakt plný zuby. Nic se mi nedaří a nejradši bych si otevřela nějakou malou pekárnu a byla milá na své zákazníky, kteří by si u mě kupovali křupavé housky, koblihy, loupáky a jiné dobroty. Jsem už ale v šestém ročníku a celá rodina se těší na promoci, ačkoli nemám ještě ani jednu státnici. Co mám dělat?

Milá Peggy,

poněkolikáté už se pokouším udělat na téhle škole makro. Proč se mi to stále nedaří? Myslíš, že jsem hloupější než spolužáci, kteří prošli už napodruhé?

Anděla

Milá Andělo,

nic si z toho nedělej, je nás takových víc. Mě samotnou docent Draka vyhodil třikrát a docent Sireček dvakrát. Pak jsem to psychicky nevydržela a šla jsem studovat psychologii.

Zkusila sis dát před testem panáka? Báječně to zabírá na nervozitu. Taky by ses mohla pěkně pomodlit k Pánubohu. Hlavně neházej křivku do žita! Naděje umírá s posledním náhradním kreditem. Třeba do té doby makroekonomii pochopíš, objevíš její dobře utajovaný smysl a možná, ale skutečně jenom možná, v ní i najdeš zalíbení!

Ale nejspíš jsi hloupější než tvoji úspěšnější spolužáci.

Tvoje Peggy

Milá Peggy,

mám hrozně rád kafe z automatu, ale nedokážu vytáhnout kelímek, aniž bych sebe, automat, podlahu nebo někoho vedle polil. Můžeš mi poradit?

S důvěrou Matěj

Milý Matěji,

jsi nešika, smiř se s tím a na kafe choď k Natovi.

Tvoje Peggy

Milá Peggy,

nebaví mě ekonomie a téhle školy už mám fakt plný zuby. Nic se mi nedaří a nejradši bych si otevřela nějakou malou pekárnu a byla milá na své zákazníky, kteří by si u mě kupovali křupavé housky, koblihy, loupáky a jiné dobroty. Jsem už ale v šestém ročníku a celá rodina se těší na promoci, ačkoli nemám ještě ani jednu státnici. Co mám dělat?

Máňa

Milá Máňo,

když nejsi schopná dodělat ekonomku, jak chceš, prosím tě, vést pekárnu? Buď realistka!

Peggy

Milá Peggy,

vedení školy mě nechce nechat vyučovat můj zamilovaný předmět. Co mám podle tebe dělat,

Bob H.

Milý Bobe,

myslím, že by nebylo špatné si otevřít mezisemestrální nebo třeba bezkreditový kurz, ale protože čas pokročil, tak musím končit, a navíc je mi zima, takže Bob, já myslím, že to rozhodně řešení má a budu tě informovat do konce listopadu… akorát ještě nevím, kterého.

Tvá Peggy

Mohlo by tě zajímat: