V novém Centru na Jarově se bude studovat, jíst i cvičit

20. 11. 2003 | | Nezařazené titulní obrázek

Kolaudací, která proběhla 25. srpna, skončila rekonstrukce bývalé menzy na Jarově. Nové Centrum kolejí Jarov je otevřené teprve několik týdnů, zatím se podařilo zprovoznit tělocvičny, zaměstnaneckou menzu, přestěhovat sem veškerou administrativu SÚZ a ordinace lékařek. Počítačová studovna, knihovna a studentský klub na své otevření stále čekají.

Kolaudací, která proběhla 25. srpna, skončila rekonstrukce bývalé menzy na Jarově. Nové Centrum kolejí Jarov je otevřené teprve několik týdnů, zatím se podařilo zprovoznit tělocvičny, zaměstnaneckou menzu, přestěhovat sem veškerou administrativu SÚZ a ordinace lékařek. Počítačová studovna, knihovna a studentský klub na své otevření stále čekají.

Předpokládaný termín otevření počítačové studovny je podle prorektora pro informační systém RNDr. Igora Čermáka polovina října, kdy by měla být dodána výpočetní technika. Podle jeho slov není ještě tento termín dodavatelem potvrzen. „Naším zájmem je zprovoznit studovnu co nejdříve,“ dodává Čermák. Ředitel SÚZ ing. Drahoslav Zerzáň říká, že učebna by měla být otevřená denně od 9 do 22 hodin, včetně sobot a nedělí. „Před rekonstrukcí měla učebna vytíženost tak 30 procent maximálně, což je málo,“ dodává Zerzáň.

Centrum Jarov

O umístění knihovny do nového centra se zatím jedná. „Kdyby došlo k přesunu knihovny, uvolnily by se další prostory v bloku D. Mohly by být využity pro ubytování studentů. To je ale v kompetenci ředitele SÚZ,“ sdělil prorektor Čermák.

Sportovní zařízení na Jarově je podle slov ředitele SÚZ ing. Drahoslava Zerzáně v péči Centra tělesné výchovy a sportu (CTVS). „Tělocvična bude využívána především pro výuku. Ta zde začala 22. září,“ dodal Zerzáň. Podle slov tajemníka CTVS Jaromíra Kopřivy jsou prostory vhodné pouze pro šerm, sebeobranu a moderní formy gymnastiky. Tyto sporty sem byly přesunuty z různých prostor, za které škola dříve musela platit. „Třeba míčové hry nepřicházejí v úvahu, tělocvičny jsou příliš malé. Uvažujeme také, že kromě výuky bychom zahájili i cvičení pro studenty ubytované na kolejích. Naplnění se pořád připravuje,“ vysvětluje Kopřiva.

Centrum Jarov

Nová menza bude podle Zerzáně pro studenty zprovozněna 6. října. Stravenky si mohou zájemci kupovat v hlavní pokladně SÚZ v nové budově Centra kolejí Jarov od 30. září. Provozní doba pokladny je zveřejněna na webových stránkách Správy. Podávat se budou obědy i večeře. Podle vedoucího provozního oddělení SÚZ Ivana Matějů není jasné, jestli výdej jídel a provoz baru bude zajišťovat samotná SÚZ nebo firma Eurest. Regionální ředitel provozu firmy Eurest ing. Milan Hons k tomu říká: „Jsme připraveni na Jarov jídla dodávat. Dosud jsme ale nedostali od školy žádnou smlouvu.“ Podle ředitele SÚZ by měla jídelna po skončení výdeje fungovat jako studentský klub. Ten bude přístupný pouze pro studenty, kteří si sem budou moci zajít na kávu nebo i na minutku. „Taková je představa, uvidíme, jestli se uskuteční,“ dodává Zerzáň.

„Tím, že jsme přestěhovali SÚZ do nového centra, jsme uvolnili první patro bloku D kolejí na Jarově. Teď jej opravujeme, jakmile budou práce dokončeny, bude tam 32 nových ubytovacích míst pro studenty,“ říká ředitel SÚZ.

Centrum Jarov
Těm, kteří si nelibují ve výpočetní technice, nabízí Centrum Jarov i jiný druh zábavy...

Do nového Centra se také přestěhovaly ordinace doktorky Jíchové, zubní ordinace doktorky Goldové a gynekologie doktorky Krobové.

V horním patře centra kolejí bylo vybudováno sedm nových bytů. Podle slov vedoucího provozního oddělení bude pět z nich sloužit pro zahraniční lektory školy, jeden pro údržbu SÚZ a jeden pro návštěvy.

Celá rekonstrukce byla podle Zerzáně hrazena z dotace ministerstva školství a stála přibližně 70 milionů korun.

Mohlo by tě zajímat: