Nástěnková revoluce

16. 4. 2007 | | Zprávy ze školy

VŠE mění vzhled a systém odpovědnosti za nástěnky. Volná inzerce bude možná pouze ve druhém patře Staré budovy. Následovat Žižkov bude brzy i Jižní Město.

Škola mění systém odpovědnosti za nástěnky. Volně přístupné nástěnky byly v průběhu ledna nahrazeny uzamykatelnými. Každá studentská organizace si převzala klíč od té, která je určena výhradně k jejím účelům. „Očekáváme proto, že se studentské organizace budou o své nástěnky dobře starat,“ uvádí prorektorka pro zahraniční vztahy a PR Hana Machková, jež je hlavní organizátorkou této změny. Pro studentskou a firemní inzerci byly vyčleněny tři nástěnky ve druhém patře Staré budovy jako tzv. Hyde Park pro volnou inzerci. Jejich obsah se bude pravidelně odstraňovat každou sudou středu. Rajská budova zůstává bez plochy pro inzerci. Obdobná změna jako Žižkov čeká i na Jižní Město.

Původní stav byl podle prorektorky neudržitelný, dle jejích slov „vrstvy neaktuálních letáků jednak ztrácely informační funkci a jednak nebyly estetické.“ To do značné míry řeší systém uzamykatelných nástěnek a tři volné nástěnky. Škola si uvědomuje, že takto nepředejde dalším problémům, které má s neukázněnými firmami, které své zboží a služby inzerují vylepováním letáků na dveře a stěny. Machková k tomuto řekla: „Jejich nepovolená inzerce bude průběžně odstraňována a budeme se snažit i o uplatňování postihu, tedy fakturace zvýšených nákladů na úklid, náhrada za poškozování majetku VŠE apod.“ Firmy obtěžují školu i tím, že si do prostor VŠE nosí vlastní dřevěné inzertní stojany, které pak umísťují do prostor, kde je to kvůli požární bezpečnosti zakázáno. V tom se jim škola bude snažit zabraňovat.

Dle vedení by měl prostor pro volnou inzerci stačit, i proto, že studenti už hodně komunikují jinými prostředky. Centralizované informace by pak měly napomoci snadnější orientaci a zabránit tak zbytečnému hledání. Je důležité nezapomenout, kdy jsou nabídky z Hyde Parku pro volnou inzerci strhávány, jde vždy o sudou středu.

Obdobná změna čeká i Jižní Město. Plánuje se aplikace stejného postupu jako na Žižkově. I zde by měli být ustanoveni správci jednotlivých nástěnek a vyhrazen prostor pro volnou inzerci.
Rajská budova nadále zůstává bez propagačních míst, pro které nebyla projektována. Jediné prostory zde mají informační tabule kateder majících sídlo v Rajské budově.

Mohlo by tě zajímat: