Nechte se usadit lavicemi ve druhém patře

19. 11. 2003 | | Zprávy ze školy titulní obrázek

Fungl nové sklápěcí lavičky se objevily v půlce října ve druhém patře Staré budovy na Žižkově. Na odpočívadlech pro studenty pracovala technická správa celé prázdniny. Jedno sedadlo přišlo školu na více než pět tisíc korun. „Nejhorší bylo vytesat niky do zdí. Ty jsou totiž z pálených cihel a neporadí si s nimi ani běžné sbíječky,“ vysvětlila školní bezpečnostní technička Božena Nevyjelová.

Fungl nové sklápěcí lavičky se objevily v půlce října ve druhém patře Staré budovy na Žižkově. Na odpočívadlech pro studenty pracovala technická správa celé prázdniny. Jedno sedadlo přišlo školu na více než pět tisíc korun.

„Nejhorší bylo vytesat niky do zdí. Ty jsou totiž z pálených cihel a neporadí si s nimi ani běžné sbíječky. Navíc jsme narazili na vodu a elektriku, čímž se práce ještě ztížily, muselo se pracovat i o sobotách,“ vysvětlila školní bezpečnostní technička Božena Nevyjelová. Vyhloubit šestnácticentimetrové díry do zdi tak podle jejích slov trvalo mnohem déle, než se původně předpokládalo: „Proto jsme nakonec nestihli připravit lavičky i do třetího patra, ačkoliv se to původně plánovalo. Pokud se ale odpočívadla osvědčí, nainstalujeme je tam o příštích prázdninách,“ řekla Nevyjelová.

Chybějící lavičky

Reakce studentů jsou zatím pozitivní. „Jsem ráda, že se tady dá vůbec na něčem sedět. Před prázdninami zmizely lavice úplně a o volné hodině se dalo jít akorát tak do bufetu,“ říká studentka mezinárodního obchodu Ivana Kováčová a dodává: „Je to nepříjemné třeba i před zkoušku. Na bakalářku z matematiky jsem čekala v sedě na zemi šest hodin. Před jinou zkouškou nám zase nějaký vyučující sdělil, že se válíme po zemi jako prasata. Takhle se prý vysokoškolští studenti nechovají.“ Nová místa k sezení vítá i Pavel Šulc z FPH: „Je to docela pohodlné. Chodba je navíc volná. Pokud na lavicích nikdo nesedí, nezabírají žádné místo.“

Budování dalších míst k odpočinku je podle Nevyjelové na VŠE velkým problémem. Škola je památkově chráněná, musí se vyhovět přísným požárním předpisům a bojuje se především s nedostatkem prostoru. Nevyhovující situaci by měla vyřešit až výstavba Rajské budovy. Ta bude zahájena na přelomu tohoto roku a dokončena by měla být v červnu 2005.

Mohlo by tě zajímat: